Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Årets sommarresa och Husbilspremiären

I Wales

I Wales

imageimageTillbaka i Sverige efter resan till Storbritannien. Det har varit en fantastisk tur med mycket träning av hundarna och en rejäl test av husbilen – var det något för oss? Det var det verkligen, vi har inte några tvivel om att det blir många fler mil än de 600 vi körde under resan.
Vi anlände till UK den 12.7 och körde direkt till Henrik Vilendal där vi inledde med lite sockerbetor med samma goa gäng som förra året. Hundarna njöt av att få sträcka på benen efter den långa resan men kändes ändå helt okej i betbladen. Redan på torsdagen var vi tillbaka i Sabden, till Pendle Hill där vi var förra året. Att ett år kan gå så fort! Vi ställde upp husbilen och gick de vana stigarna genom berget, ner till ravinen och till ormbunkshavet. Ett kärt återseende!
Två nya hundar med oss och tre som var med förra året. Dagarna löste av varandra med träning med Mark Demaine i Pendle Hill, i Settle hos Jim Swindlehurst, i Chichester med Dave Latham, i Wales med Roger Phillips och Simon Hansell, i Durham med Lee Hartis, shopping på CLA Gamefair på Ragley Hall, kaniner i Grassington med Jim Swindlehurst och Allan Schofield.
Vi njöt av varenda sekund och hundarna utvecklades fint.
Vi avslutade där vi började med att hälsa på Henrik Vilendal igen. Sen åkte vi hem med ett underbart stopp hos kära vännerna Iben och Thomas på Fyn där vi stannade ett par dagar.
Det har varit en underbar tid med goda vänner, härliga diskussioner om jakthundar och träning och trials. Bedömning, prov och klubbar har avhandlats och det är en fröjd att prata med erfarna och duktiga hundförare tillika domare.
Så påfylld med energi, så återhämtad och så stimulerad av att vistas i labradorens hemland där labradorer meriteras som de alltid gjort (på jakt), där regler skrivs och ändras av The Field trial Comittee och inte av medlemmar randomly. Där field trials handlar om tävling – må bäste hund vinna. I landet som trots avsaknad av egenskapsbedömning fått fram alla de hundar vi nu använder, importerar och beundrar. Där jakthundsdiskussionerna förs av aktiva utövare. Klart det är givande att prata och diskutera! Man kan alltid drömma!
Nu åter hemma med nya planer och tillförsikt för säsongen. Även om jag inte längre dömer i SSRK så gör jag det i RJK och JRK. Jag kommer att döma några prov inklusive Mästerskapet i RJK, och några markprov i JRK. JRK växer och det är roligt att se att många visar att de vill ha ett “danskt system” med parallella klubbar och möjlighet till mer. Att vara medlem i både SSRK och JRK, ha tillgång till fler prov och för den A-provs/markprovsintresserade få tillgång till walk up prov är ju otroligt positivt och inte det minsta illojalt eller förbjudet. A-prov är inte bara drivna prov på änder. Tre vinnarklassprov på fältfågel blir till exempel i Sörmland/Uppland i JRK.
Provkalendrarna ser ut att erbjuda flera prov i veckan för de som vill och har möjlighet och tillgång till RJK, JRK, SSRK och DRK.
Framtiden ser ljus ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 279Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.