Sortera nyheterna
Arkiv

En historisk händelse.

I oktober 2015 parades Batmoors Leadhills Ale en sista gång. Det var drömkombinationen som förenade Will och Red, våra all time favourite dogs.

Att Katarina skulle ha valp var självklart, och hon var säker på sin sak, en hane skulle det bli. Inga fler tikar som löper och är skendräktighet. Valparna föddes den 4/12, 2015. Valparna döptes efter brittiska barnkammarramsor och Katarinas val blev  Humpty Dumpty.

Katarina var hos oss ofta, och valde ut Bertie, den mindre av de två svarta hanarna. Hon var säker på sin sak och velade aldrig.

Och målet var klart – vinna ett Novice i Storbritannien! Swedish Gundog Leagues verksamhet inspirerar och förbereder ekipage för vilken standard som krävs och hur hunden måste tränas för att kunna konkurrera i retrieverns hemland och mot världens bästa hundförare. Dessutom har vi rest, tränat och utvecklats tillsammans genom åren och valt vår väg i vilka prov vi vill starta på.

Förra året var Katarina i Lancashire i fem veckor för att starta Bertie på Novice.

Han placerades som tvåa och Gun’s Choice innan han vann sitt Novice på Clwyd Retriever Club’s sista prov för säsongen på Bryn-y-pys.

Då satte vi målet – att kvalificera våra hundar till IGL Championship. Vi har open hundar båda två, och nu satte vi våra mål. Jag har under det tuffa halvåret med cellgifter haft otrolig hjälp med det målet i huvudet och det har Katarina också, det vet jag.

När Bertie skadade sig i mars drog vi efter andan, måtte han läka ut innan säsongen.

I augusti började vi så anmäla på alla 24 dog 2 day open trials vi kunde. Och väl här visar det sig att Katarina har flytet med sig och får mycket starter, ett gott tecken. Redan på andra starten slår hon och Bertie till, i den tuffaste av marker, i stentuff konkurrens, bedömd av idel skottar i Skottland vinner hon och kvalificerar sig till IGL.

De skotska domarna sa till henne vid prisutdelningen – nu representerar du Skottland på IGL Championship!

Katarina höll själv ett tal där hon i segerruset och chocken sa ” I’m going to the fucking Championship” 😂

Så väl värd detta, så stolta är vi över Katarina och Bertie. Och parkeringstillstånd för IGL är redan fixat.

Katarina fortsätter och tävlar på de starter hon har, för nu vill vi att han får sin titel GBFTCH.

Nu ska jag träna, för jag har några chanser med hundarna kvar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17 311Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.