Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Hoppas på tur

Går och hoppas på starter med våra hundar under hösten i GB. De känns redo även om jag vet att mycket mer ska till för att gå hela vägen och faktiskt vinna.
Först måste man ju komma med på proven, vilket är ett meck i sig. Sen skall hundarna bekänna färg och jag med.
Håll tummarna för att vi kommer med först.

Hörni, jag tycker det har blivit ett väldigt hojtande under träningarna. Plötsligt hör jag var och varannan stötta på väg ut med “duktig duktig, duktig du, bra där” osv osv. Samma sak händer vid stopp: “duktig Pluto, duktig-duktig, braaa där”
Jag vill inte lära mina hundar saker jag inte kan använda mig av i “verkligheten”. Jag vill lära mina hundar att springa A till B utan stärkande tillrop. Risken är att de blir beroende av det och faktiskt stannar när det uteblir. Stannar eller stannar och snurrar och väntarförarens bekräftelse. Dessutom tror jag att man stör hundarna mer under arbetet med berömmande uppehåll, fram för allt i stoppet.
Arbetet tappar flyt och blir för upphackat tycker jag. Berömmer jag aldrig? Jo massor. Men inte på det sättet. Har hunden haft ett dåligt stopp som korrigerats och efterföljande gör jag självklart det, snabbt och bekräftande. Men inte under tjugo sekunder då heller.
Jag lägger stor vikt vid att lära hundarna att springa rakt fram med självförtroende och kraft, utan stöttning. Hoppas de gör det nu om vi får chansen att starta! Och att de hittar sina fåglar och går fint vid sidan och stannar när jag måste vissla och… ja jösses det är mycket som ska stämma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 877Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.