Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Ledig dag

I dag är det fredag och en ledig dag, inget prov, ingen träning, ingen parning. Och solsken och frostigt! Är uppe på kullen och får bilen storstädad utvändigt och invändigt. Storbritannien är en enda lerpöl och jag lever mitt i den på väg till och från jakt, träning och prov.
Bilen ser bedrövlig ut på en vecka.

Jag ser slutet på den här säsongen närma sig. Jag är nöjd med hundarnas utveckling, det är otroligt tuff konkurrens här. De har alla fått awards och sammanlagt inte mindre än nio gånger.
1×1, 2×2, 1×3, 1×4, 2xCoM, 2x Guns Choice!
Många oplacerade tillfällen är first dog failure på hopplösa fåglar. Jag är nöjd och stolt över kvaliten vi har och upprätthåller på våra hundar.

Dave har några starter till innan vi ger oss och det blir dags för IGL.
Årets upplaga blir nog inte det bästa, är tveksam till hur det kommer att bli i de översvämmade sockerbetsfälten. Om England är ledigt är Hy-Fly det upphöjt till tio. Tre dagar i sockerbetor kommer att bli enahanda är jag rädd. Hoppas att det slutar regna och torkar upp, annars blir IGL ett lerbad.

Tänker på att våra hundars meriter inte syns på rasdata. Det bekymrar mig inte förutom att de ser omeriterade ut på nätet.
Jag uppdaterar hemsidan efter varje prov och det bör vara komplett.
Apropå det hörde jag någon som inte vill starta i SGL för att det inte registreras någonstans.

För mig är ett diplom undertecknat av domare jag respekterar och vet vad de har för standard tio gånger mer dokumentation på min hunds kvalitet än någonting rasdata säger. Men det är jag det, jag har ändrat så mycket av hur jag såg på saker förr. Ju mer prov jag ser här desto mer övertygad blir jag att man gjorde alldeles rätt i Danmark när man plockade bort en ganska stor grupp A-provsdomare eftersom de inte fört hund i vinnarklass på åratal. Man satte tuffare krav på domarkåren, bjöd in fler britter, höjde snabbt standard på prov, domare och därmed hundar. Det skulle behövas i Sverige också. Helt krasst är det så.

I dag hoppas jag att Åza Wikström får två fina dagar på Chiltern Gundog Society två dagars qualifyer på Ampton Shoot. Mark och Lee dömer och jag fixade så att hon får komma dit och gå i linjen.
Ska man lära sig något måste man lära sig av de som kan och det kan bland andra de som dömer det här provet. Det är väldigt lärorikt att gå med och skuggdöma och få lyssna på deras diskussioner.

Nu skall jag fortsätta städa och ta en tur till Ken Varey.
Janne kommer den 28.11 och då får vi en vecka tillsammans innan vi kör hem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10 776Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.