Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Lev och låt leva!

I bland förundras jag av hur bitter hundvärlden (och sannolikt världen i övrigt) är. Avund, bitterhet, ilska, missunnsamhet, skenhelighet och negativ energi får för stor plats. 

Elakheter döljs bakom skenheliga ”goda råd”, man visar sitt ogillande och avstånd genom att inte ”gilla” och man fördömer andras val blixtsnabbt. 

Man väljer sida och pratar skit. Sen byter man sida igen och fortsätter att prata skit.

Man gläds inte med andras framgångar. Man är i stället skadeglad över andras olycka, och förringar andras framgångar. De var helt enkelt inte förtjänta av dem.

I stället för att finna glädje i andras glädje kommer kritiken.

A-prov är dåliga. B-prov är förstörda av värdelösa domare. De borde fått vara som på 80-talet, då var de bra. WT är bara dåliga rakt av. Gillar inte dem helt enkelt. Cirkuskonster. Märkligt nog dissas de framför allt av de som själva inte rosar prov-marknaden med sin närvaro. Man startar aldrig, naturligtvis beroende på hur värdelösa alla provformerna är. Inte på grund av att man inte har hund till det, inte alls.

Olika klubbar är fel. Vad ska det nu vara bra för? Kan inte folk bara rätta in sig i ledet och vara nöjda med vad dom får??

Hoppa staket är fånigt och onödigt. Hoppa över halmbalar också. Jönsigt. Hur kan dom??

Träna i sockerbetor likaså. Vad ska nu detta vara bra för? Finns det väl ingen nytta med, grumsas det. 

Träna inte när det är varmt! Om man gör det är man inte klok (om det inte är man själv som tränar eftersom man vet väl i så fall att inte överanstränga hunden. Man är ju inte korkad.). Om det inte är på en varm andjakt, då går ovanstående bort. Viltet ska in.

Träna inte i snö.

Tränar ni jämt era eländiga hundsportare?? Inte bra, stackars djur.

Träna hundarna mycket överhuvud taget är fel, faktiskt löjligt och nåt man ser ner på. När man inte håller kurs själv förstås, då är det bra. Kom på kurs!

Inte konstigt det går bra för hen, så mycket som hen tränar. Vore konstigt annars. Om jag bara hade tid att träna så mycket hade jag också varit lika framgångsrik. Har inte hen blivit jävligt märkvärdig förresten?

Betala inte för mycket för kurser, det är att bli lurad. Det är fel att betala för att gå kurs (hos andra).

Träna för britter är onödigt och löjligt. De kan ingenting om riktig jakt. Vad ska dom lära oss förresten? De kan ingenting som inte vi redan vet. Och vi vet allt.

Riktiga jakthundar behöver man inte träna hela tiden. 

A-prov har inget med jakt att göra. Det är ett skit helt enkelt. Man kan bara fnysa åt dem. De brittiska är ännu sämre. Brittiska hundar är robotar. De kan inte söka. Irländska prov är skitenkla. Löjligt enkla. Britternas hundar kan knappt simma.

Att apportera på jakter däremot har ingen begränsning och är bra jämt. Fem sex heldagar i veckan under säsong är ingenting för en riktig jakthund. Det ska dom fan palla. Löjliga neoprenvästar i havet är trams. Inga riktiga hundar behöver täcken eller västar.

Såna hundar behöver heller inga meriter, eftersom meriter är skit, i alla fall andras. Och dirigeringar liknande de som förkommer på de jakterna finns inte att återfinna ens på ett fånigt Championship i England (som förresten är fullt med jönsiga svenskar i publiken. Vad har dom där att göra? Trams).

Och de hundarna behöver inte tränas. De har så jävla bra egenskaper liksom. 

Min rekommendation till alla bittra stackare är: låt folk göra som dom vill. Du behöver inte delta. 

Till dig som vil satsa på prov och utmana sig själv och hunden hela vägen, gör då det. Omge dig av människor som uppriktigt stöttar och supportar dig. Betala för den bästa hjälpen.

Skäms inte för den tid du lägger ner. 

Det finns ingen som förväntar sig att en Grand Prix häst ska gå på uteritter fem dar i veckan och sen vinna grand prix klasser för att den är en sån naturbegåvning. Det är bara i hundvärlden det påstås fungera. Skitsnack naturligtvis.

Acceptera hundsporten, även jakten är en sport. En sport och en hobby som väldigt många uppskattar. 

Respektera varandras val. 

Tagga ner. 

Sköt dig själv och skit i andra. 

Live and let live. 

Droppa all negativ skit omkring dig och om du är en bitterspridare: hur mår du egentligen? Hoppas du snart mår bättre.

Tror du att jag har skrivit detta om just dig? Känner du dig utpekad? Du har fel, du är inte så speciell som du tror.

Ha det fint! Hoppas vi får en fin säsong med alla våra val och planer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 877Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.