Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Lite allt möjligt – och mer kommer!

Nu är det länge sedan jag skrev på bloggen, jag ska skärpa mig, promise Jag har haft fullt upp sedan jag kom från Irland och ha dessutom varit riktigt förkyld i snart en månad. Topis valpar är fjorton dagar nu, sju underbara svarta krabater som är väldigt trinda och välmående.
George valpar nästa vecka, strax efter jul. Hon ser också tjock och go ut så förhoppningsvis har hon en kull om sex-åtta valpar.

Nya kennelanläggningen är alldeles snart färdig. Inredningen kommer i morgon från IKEA och då ska allting monteras fredag. Då ska jag ta riktigt med bilder och visa hur det blev.
Varför byggde vi ytterligare kennel?

Dels för att vi ofta har extrahundar hos oss som behöver plats – och så ville jag ha en bättre arbetsmiljö för mig med hundarna. Först hade jag tänkt ha tikarna där nere, men ändrade mig och nu har de åtta hanarna flyttat ner.

Tikarna ja.. Har jag såna? Jodå, det har jag ju nu. Tre nyförvärv som alltså är valpar och så Miss Fine som bor hos Rebecca inne i Växjö för det mesta. George bor ju med Katarina så hon är ju bara här när hon har valpar. De tre valparna är ännu oskrivna kort och vi får se vad som blir av dem. Det är lilla Rachel, Batmoors Blackisle Rachel, Fay  (Guns & Games Extra) och så lilla minstingen Copperbirch Corona som vi kallar Cora.

Förra året lämnade några hundar oss av olika skäl, och det är mitt svar när frågan om “hur många hundar vi egentligen har” kommer. Alla hundar vi har i verksamheten blir inte kvar här av olika skäl, det är mycket som ska passa för att de ska vara avelshundar. Jag arbetar ju med hund på heltid – så det är en verksamhet på annat vis än på hobbynivå. Däremot är det inte samma sak som att tulla på kvaliteten – tvärtom. Det ger mig och Janne möjligheter att selektera – alla hundar kanske inte är avelshundar – men kan vara fina jakthundar för någon annan att njuta av.

Ben såldes förra året, och det gör att Skye blev ensam spaniel. Vi har pratat om att köpa en till för Jannes jaktbehov och nu kommer lille Corrib Meadowlark till oss från duktige Paul O´Brien och Jana Scupakova i Clare på Irland. Lille Morris som han ska kallas är svart och vit och har Skyes pappa Hattonswood Broc som morfar.

Ytterligare en hund köptes efter mycket vånda – och han är inte här ännu. Han heter FTW Oakleaf Warlord och är uppfödd och ägd av Billy Lundy på Nordirland. Han är en mix av irländska och skotska linjer – en mix jag gillar skarpt. Mamma är GBFTCH Rumbleton Quicksilvers syster Quail. Pappa är OFTW Altiquin Jive.

Murph som han kallas är blind på ett öga efter att ha fått ett blyhagel i ögat. Han är obekymrad av det och vann faktiskt sitt Novice som blind på ett öga.
Jag har sett honom på jakter och prov under höstens Irlandsresa och tycker mycket om kvaliteterna hos honom. Han är en stilig rejäl hund med kraft och stil. Han är mild och vänlig med det vänliga temperament jag aldrig skulle tulla på. En labrador ska vara en labrador till sitt kynne, en tillitsfull, vänlig och människoälskande varelse. De ska vara trygga och stabila i alla miljöer och tåla sociala belastningar.

Varför köper vi de här hundarna? Jo faktum är att jag under mina resor finner hundar som jag tror kan vara av nytta för svensk avel, om inte annat så för min egen. Jag lär mer och mer om vilka hundar jag vill ha, och vilka linjer jag vill ha in.

Jag älskar det, brinner för det och trivs med mitt jobb. Så enkelt är det. Om jag hade ett annat yrke hade det naturligtvis sett annorlunda ut med omfattning och hundantal, men nu har jag turen att jobba med det bästa jag vet!

Snart blir det julhelg – med Viktor här hemma blir det en härlig stillsam familjejul. Hundarna tar ju inte julledigt så arbetet fortlöper som vanligt på Björkåsen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

13 769Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.