Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Management by fear eller freedom of choice, freedom of speach

Sommarträffen som SGL anordnar i Småland den 1-3.6 ser jag fram emot. Jag älskar att anordna kul grejer. Jag och Janne delar det där. SGLs styrelse har glädjande nog bestämt att det inte krävs medlemskap i SGL för att vara med och tävla på sommarträffen, det är som en hundfestival och prova-på i Swedish Gundog League.

En helg för trivsel, trevnad och laganda.
Alla är hjärtligt välkomna. Precis varenda kotte som vill.

När jag jobbade som försäljningschef på Adecco gjorde vi ständiga omvärldsanalyser. Vi hade noggrann koll på trender och på våra kunders preferenser och val. Varför väljer kunderna plötsligt den leverantören? Varför säljer vi mindre till det landstinget? Vad har vi missat, vem har tagit sig in, var har vi gjort fel gentemot kund?

Så försökte vi ständigt förbättra oss, vi lyssnade på kundernas önskemål, läste in små signaler.
Det var ett ständigt arbete att ligga steget före våra konkurrenter genom att arbeta hårdare, presentera attraktivare lösningar och ge bättre service. Att vara kundnära. Att besöka befintliga kunder oftare, bara titta in med tårta till fikat och tacka för samarbete.
Visa god vilja.

Aldrig någonsin sa Adeccos VD till mig att vi skulle ringa våra kunder och skrämma dom från att köpa av annan leverantör. Eller att det skulle få följder om de gjorde det.
Vi hade branschträffar där vi träffade våra konkurrenter.
Utbyte och gemensamma branschfrågor fanns på agendan. Det skapade en plattform för att kunna hjälpas åt med vissa bemanningslösningar.

Management by fear existerade inte. Helt enkelt därför att det är gammaldags, otidsenligt och många gånger om bevisat att det leder till

Personalflykt
Kundflykt
Vattentäta skott mellan ledning och anställda och därmed dålig insyn för ledningen.
Dåligt rykte i branschen.

Jag hoppas att alla våra SGL medlemmar startar på många olika ställen i olika regier. Vi lovar att vi ska försöka tåla jämförelser. Vi hoppas att alla vill hjälpa alla i den bästa hobbyn vi har, arbetet med retriever.

Vill SSRK Småland ha en kastare på B-prov när det kniper? Ring mig, kan jag så kommer jag.
Vi på gräsrotsnivå som älskar verksamheten känner varandra. Vi ses där ute hela tiden. Vi tränar tillsammans, gratulerar varandra och hjälper varandra.

De som har fullt upp med att disciplinera andra ser jag aldrig ute i verksamheten. Åtminstone inte som startande, som fixare och funkis. De kanske inte har tid.

Därför hoppas jag att de märker helgen 1-3.6 i sin kalender, tar av sig sin kavaj, sparkar av sig båda skorna och kommer till oss på sommarträff. Ni är så hjärtligt välkomna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 016Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.