Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Optigen igen

Blir hela tiden påmind om hur aktuellt det är med Optigen-testet.
PRA på jaktavlad labrador kommer att öka ordentligt de närmaste åren.
Alla vi som föder upp eller har avelshundar kan testa individerna, för att veta var man står!
På båda resorna till England i höst diskuterades ämnet livligt, och en artikel i Shooting Times har publicerats i ämnet ( med Karin T och Dana som fotomodeller! De har dock inte med själva artikeln att göra ) Optigen och PRA. Antalet anlagsbärare i England är högt. Fortfarande finns bara ett par officiella fall i England per år. Mörker talet är däremot stort, det får vi nu bekräftat av flera engelsmän vi pratat med.

Men nu pratar många om att testa. En av dem var Mike Tallamy, kennel Brindlebay som sa på championshipet att han ville veta exakt hur han ska gå till väga, eftersom han insett värdet av att ha en Normal/Clear hane. Graham berättade gärna och gav ut hemsideadressen till Optigen.

Fler och fler testar säger Graham, men tyvärr många med nedslående resultat. Dom stora matadorerna har ju tyvärr visat sig vara anlagsbärare (och i ett fall med allra största sannolikhet själv drabbad), och det gör att man i dag i England har ett mycket stort antal anlagsbärare.

Testar man så vet man – och man vet därmed också att lämna besked till valpköparen om just PRA. Det räcker så gott med allt annat vi aldrig kan garantera. Här finns åtminstone en sak.

Vi kommer att testa och testar alla de hundar som skall gå i avel här hemma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 251Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.