Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Smått och gott

I lördags hade vi årsmöte i avdelningen. Utöver styrelsen kom tre (3) personer. Det är sorgligt och tråkigt att medlemmarna i avdelningen inte har ett större engagemang än så. Att man inte tar chansen att komma och påverka, diskutera eller varför inte helt enkelt bara visa sitt stöd och tack för de som sliter ideellt för alla medlemmars skull? Det skulle vara välkommet parallellt med klagomålen och spekulationerna som spridits på FB-sidan. Vi hoppas verkligen att människor inte bara agerar bakom tangentbordet utan att man faktiskt kan komma och engagera sig, delta och hjälpa – inte bara när drevet ska gå. Det är en enda dag om året vi håller årsmöte – den dagen kan man kanske prioritera högre än hundträning om man har ett engagemang och många åsikter att framföra. Annars får man nog som någon annan uttryckte sig, vara återhållsam med sin kritik. Förr fanns inte de snabba informationsverktygen, och att träffas var det bästa sättet att få veta saker, diskutera eller bara umgås. Sammanhållningen i klubbar och avdelningar var påtaglig och alla hjälptes åt. Nu umgås vi på chattar, skickar SMS eller Messenger-pratar. Visst fixar vi att få hjälp till våra aktiviteter – tack o lov får man säga, för annars kanske vi får ha B-prov, C-prov och A-prov som data-spel i stället! TACK alla ni som alltid hjälper till i provverksamheten! Ni är uppskattade!

Tywi växer om magen. Det skall bli spännande att se vad som döljer sig i hennes mage – det är dygn 63 om nio dagar på onsdagen. Jag gissar dock att det blir lite tidigare än så. Det är Paddys första kull – och jag ser så fram emot att hans valpar här  hos oss. Paddy har också parat fina Meadowlark Ballyconneely och jag hoppas verkligen att det blir valpar där. Paddy är en underbar hund, vänligheten själv, och egenskapsmässigt är han en stjärna. Vi tappade tyvärr hela förra säsongen eftersom han inte var kry, men jag hoppas på en fin säsong i år.

Pumas valpar blir sex veckor på fredag, tiden går så fort att man nästan inte hinner med alls, det känns som alldeles nyss jag satt med henne under valpningen. De är döpta efter walesiska specialiteter och alla undrar såklart vem som skall föräras hanvalpen Meadowlark Faggot!

Duneden Amego registreras i dagarna i SKK. Billy, Morris och Andy som Duneden Amego kallas skall röntgas i nästa vecka och snart skall åtta hanar ögonlysas. Bästa veterinären Eva Gustafsson kommer hem och lyser dem här hemma så slipper vi skapa kaos genom att uppta en hel eftermiddag i Ljungby. Jag ser redan fram emot att få valpar efter Andy, men å andra sidan ser vi fram emot alla grabbarnas valpar, de håller en riktigt god kvalitet och lämnar också hög kvalitet i avkommorna. En helgs valpträff med förra 2012 års valpar gjorde mig otroligt glad och lycklig över det jag såg, tack alla goa människor som kom och visade upp era fina hundar!IMG_0777

Två praktikanter har vi också, från Djurgymnasiumet i Stockholm. Maken till duktiga tjejer! Fyra veckor skall de vara här, men två har redan gått och jag vet redan nu att jag kommer att sakna dem när det blir dags att skicka hem dem till Stockholm!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 535Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.