Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Träna för trials

Vad tränar du för? Tränar du för att aktivera din hund, för att starta på C-prov, B-prov, apportera på jakter eller för field trials?

Tränar du för att det socialt, trevligt, roligt eller vill du vinna?

Jag tänker på hur olika förutsättningar hundarna har och får av sin träning.
Och att nästan alla problem bottnar i slarv och utebliven noggrannhet.
Att man inte är konsekvent helt enkelt.

Jag har sprungit upp och ner i ravinen i Pendle Hill i dag tre gånger. Meg ville inte ta höger tecknet utan försökte vända ut, upp mot toppen hela tiden.
Skitjobbig plats att behöva göra det på. Faktiskt rena tortyren för att det är så brant. Men jag måste ju. Jag måste få Meg att fatta att jag kommer ut varenda gång hon inte går dit jag vill.
Hon måste ta tecken direkt på de avstånden. Att få hundar att ta tecken i grundträningen är inte svårt alls, inte heller att stanna dem på signal.
Men på avstånd kan det uppstå problem, hunden blir tyngre att styra och Self employed som man säger här.
Det finns bara ett sätt att göra det på och det finns ingen quick fix. Det är bara att springa. Det är en anledning om nån att hålla sig själv i form dessutom. Att stå stilla på en plats och vråla ajajajaj eller ojojojoj hjälper inte. Hunden lär sig blixtsnabbt att ingenting händer förutom oljudet från föraren.

Det kostar på att träna hundarna till riktigt hög nivå. Det kostar att man är noggrann, konsekvent och rörlig själv.
Mark sprang upp och ner i Pine Wood häromdagen efter Cooper som gled i stoppen fyra fem steg innan han stannade. Av med dummyvästen och så ut till hunden. Det måste betala sig när det är dags att starta. Här är svårt svårt att komma med och i år värre än någonsin. 128 anmälningar på ett Novice om 16 hundar, vad sägs om det?
De starter jag får måste hundarna vara så väl föreberedda de bara kan bli när det väl är dags. Att jag gjort allt för att hålla dem i form.

I dag var det min tur att springa som sagt. Hanarna har fått vila i dag. Robban ska gå i morgon och måndag. Tisdag skall alla hundarna inackorderas hos Wayne och Lynn Mitchell medan jag flyger hem för att döma SGL Novice trials.

Flyger onsdag morgon hem och tillbaka söndag kväll. Veckan efter är det walked up dagar i Brigburn. Bra förberedelser i skarpt läge för hundarna. Alla utom Poppy som ju löper ända fram till hennes All Age stake den 18.10

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 251Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.