Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Träning och tävling.

SGL har haft prov på Stallarholmen i dag. ”Vår” Anna Liljeros och Meadowlark Travel the World vann Novice walked up test bedömt av David Logan, Ally Kennedy, Paul Anderson och Tomas Söderström. Helena Bäck fick ett fint CoM med Meadowlark Pro Patria.

Terrängen var tuff enligt rapporterna och det varvet fint prov. 29 hundar var anmälda och 23 kom till start. Tina som var jaktledare rapporterade på telefonen att det var en bra standard men att de som fick lämna hade det gemensamma problemet att hålla hunden i området och stoppa ner näsan i noggrant letande.

Det är det kära gamla vanliga problemet, det med hundar som springer för mycket. Det är till största delen ett träningsfel, ett som jag delvis tror beror på det fria söket på våra b-prov. Det ska inte löna sig att rusa hem apporter. Hundar ska hitta sitt vilt med hjärnan och näsan, inte med benen.

I dag jobbade vi uppe i Pine Wood med apporter i fel vind, inkilade mot en hög stenmur. Håll hunden kvar även när de inte får nån vittringshjälp, utan att överhandla hunden. Trickigt men nödvändigt. Poppy gick riktigt fint i dag och hon är normalt duktig på att hålla sig kvar i området, att prov nya initiativ som inte innebär att lämna området.

Vic tränar sig på att INTE jaga vilket kan låta märkligt med han beter sig i mycket som en spaniel och jagar hela tiden. Jobbigt om jag ska skicka honom långt ut på något blint. Då tar det för mycket tid med för mycket avbrott om han ska jaga av varje centimeter på vägen.

Han är ju en ung hund men jag ser ju var jag måste lägga mycket krut så att man balanserar plus och minus. Han är en härlig hund med stor potential.

Första gänget kom i dag till Settle. Härliga tider, alla är förväntansfulla och spända inför veckan som kommer.

Det här blir kul!

Och igen, grattis Anna Liljeros och Helena Bäck! Så duktiga ni är med era hundar. Jag är så stolt över hur ni tränar era hundar och blir så glad när det får betala sig på prov, i alldeles rätt läge!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 535Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.