Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Träning av unga hundar

Billy är nu 14 månader lite drygt. Träningen är i full gång och mycket börjar falla på plats. Jag använder inte de högljudda piporna när jag lär valpar sitt på signal utan bara visslar lågt mellan tänderna. Hundar hör mycket bättre än vi och behöver inga hårda högljudda signaler för att uppfatta oss. De blir vana vid sin signal och skiljer ut dem snabbt. De hör det de vill höra snarare, och att få min hund att vilja höra mig är mitt jobb.

En hund som inte vill lyssna reagerar inte på en megafon helt enkelt. Jag använder själv Acme 210 1/2 eftersom jag själv irriterade mig på det höga ljudet från 211 1/2. Men vilken pipa man använder är ju free of choice, man ska trivas med dem själv och huvudsaken är att man inte lär hunden att bara lyssna på de mest högljudda signalerna.

I dag körde jag ut till Asa där vi skall hålla WT och mocktrial för att titta på markerna. Jag passade på att ta med Paddy och Billy, Billy behöver flyttas ut i nya marker och prova sina kunskaper. Stanna på signal på håll går fint, men säkerhet på tecken var det lite sämre med. Mer av höger-vänster och back alltså. Men han lyckas till slut lista ut vad jag vill, men jag ser att det måste bli renare.

Ospårade memories börjar funka fint, vi går och lägger apporter som vi sedan tar oss an från ett helt annat håll. Ibland tänker Billy så att det knakar, det ser jag. Han vill så förtvivlat gärna göra rätt.Jag hoppas att han ska få en start eller två i höst på Novice trial, det hade varit kul att se var vi ligger i träningen!

Paddy hänger med för han behöver också tränas hårt nu, helt annan träning och jag ser ju också var han brister just nu. Han saknar träning helt enkelt och det skall det bli ändring på nu! Han ska ju också tävla i höst så det är bråda tider med de två.

Lille Robban efter Red och Puma bor hos oss också, och hans träning just nu är komma på signaler och lära sig sitta på signal. Ibland letar han efter sin mat i trädgården också.Allt på kul såklart, ingen kravfylld träning utan inlärning med stora lekfulla och positiva förtecken. Valp och unghundsträning är toppen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 251Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.