Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Träning och hundar och jakter

Just den här säsongen är mer hektisk än resten av året. Det är jakter, domaruppdrag och träning av egna hundar som blir eftersatta resten av året när det mesta handlar om kursverksamhet. Men det är otroligt stimulerande att jobba med det man älskar mest! Tyvärr finns ju mindre roliga ingredienser i alla jobb och jag kan tycka att det ibland är alldeles för mycket politik och egenintressen i hunderiet till men för själva glädjen med det vi älskar att hålla på med – jakthundarna. Alla grupperingar, inom klubbar eller i olika klubbar skapar egentligen ingenting bra för utvecklingen av våra jakthundar, tvärtom. I den bästa av världar skulle alla dra åt samma håll och för jakthundarnas skull.

Vi har just genomfört en fin jaktdag med A-provsträning i Skåne. I år blir det tre sådana och eventuellt en fjärde i December. De två första är genomförda och den tredje är nu på torsdag. Vi har bestämt att till nästa år köpa fyra till sex jakter för hundar och förare inför A-prov. Det blir blandade dagar med både rough shooting och änder. Platserna går i första hand till våra egna valpköpare och våra hanhundars avkommor.

På fredag dömer jag i Danmark igen, och på lördag i Skåne. I år har det blivit domaruppdrag på Irland, Finland , Danmark och Sverige. Den 28 November blir det att döma ett Novice trial i Wales tillsammans med min mentor Roger Phillips, Alan Reese och Simon Hansell.

Vi har bokat hotell i Lauder för årets IGL Championship – det skall bli trevligt att resa till Skottland och Championshipet, vi åkte ju inte förra året av olika skäl.

Just nu tränar jag Paddy, Murph och Billy för fullt. Det gäller att få några starter och det skulle vara roligt att återigen kvalificera till Danska Elitpröven. Billy har hunnit bli sju månader gammal och har precis påbörjat sin träning med att gå fint vid sidan och leta på sin hunt signal. Han är en supertrevlig valp, snäll, glad och positiv. Han är yster och framåt men har en “soft spot” som gör honom lätt att träna. Han är smart och lär sig lätt – det känns som en vinstlott redan nu trots att vi knappt gjort något. Jag ser verkligen fram emot att få följa hans utveckling.

Janne har Red att fokusera på och hoppas få några chanser att ta det sista certet den här säsongen. Vår lilla Morris lovar gott för framtiden! En underbar liten spanielkille med otrolig utstrålning och intelligens – han lär sig lätt. Jag hoppas att han skall bli till stor nytta och glädje för Janne. Janne har ju också lilla Wachtelvalpen Trixie att se fram emot – just nu är det dock jag som slavar med den lilla – hon är en förfärlig liten varelse med mycket hyss och upptåg för sig. Tur att hon är så erbarmligt söt – annars hade man blivit galen 🙂

Finaste Faye är hos bästa Malin Rosvall och får grundträning. Malin fick ju tyvärr ta bort sin fina Bron och behövde något att skingra tankarna med , och det är lilla Faye specialist på! Hon är glad, snabb, yster och otroligt älskvärd! Hon är bara utlånad och än så länge verkar det gå prima för lilla Faye!

Samma sak med Cora – lilla gula racer-maskinen. Mer spaniel än labrador ibland kan man tycka. Hon är utlånad till Malin som vill ha en hund att jobba med medan hon väntar på egen valp. Cora bor således med jämthundar och tyskterriers ett tag men skall återbördas efter vintern och våren.  Rachel kommer att flytta hemifrån. Hon passar inte riktigt hos oss och skall därför få ett toppenliv hos annan ägare! Rara Rachel – det är ibland baksidan med den här verksamheten, att man inte kan behålla dem alla.

Avel är som ett fruktträd sa min goda vän Charlotte Sundell en gång. Man måste beskära det hårt, dåliga eller svaga grenar måste bort för att det skall ge bra frukt. Så enkelt och sant, men inte alltid så lätt att leva upp till.

När Kharma (Rimrock Sioux) löper kommer hon att paras på nytt och jag hoppas att hon blir dräktig den här gången. Hon har varit en fröjd på jakterna under hösten och är en genuint trevlig och stabil tik med härligt temperament.

Vi väntar också på Puma och Tywi, de skall löpa i December.

George är dräktig och skall valpa runt den 2.11. Det ser bra ut och jag hoppas att det är en normalstor kull. Det är mycket tingat efter fina George men kullarna som kommer efter tror jag lika mycket på – det skall bli fina jakthundar!

New York? Jo det var häftigt! Och skitstort!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

13 163Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.