Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Tyrolean Cup Österrike 23-24 september

Werner Rüdig i Österrikiska Retrieverklubben hörde av sig till oss på vårvintern 2006 och frågade om vi hade lust att döma Tyrolean Cup i Seefeld i september. Vår goda vän Anja Möller från Tyskland skulle döma tillsammans med oss.

Tanken med Tyroelan Cup är att på plats lotta samman lagen och låta dem bli till team. Huvudtanken är att de nya och mindre erfarna ekipagen skall få chansen att vara i ett lag med mer erfarna ekipage och få lära och lära känna de äldre/kunnigare i organisationen.
I Österrike som i andra länder är det svårt för nya förmågor att få tillträde till kompetens och träningstillfällen för duktiga instruktörer. Här är ett tillfälle att knyta kontakter och få ökad kunskap genom att se och lära.

17 novicehundar, 17 intermediate och 17 open hundar bereds plats och lottas samman till 17 lag.
Tävlingen är ett working test där varje station skall bestå av en övning som innehåller tre svårighetsgrader.

Vi dömde en station var på förmiddagen och tre på eftermiddagen under lördagen. På söndagen dömde vi varsin station till.
Intressant var att notera att många av de absolut skickligaste förarna nere på kontinenten fanns representerade i denna tävling i förbrödrandets anda.

Vinnande laget bestod av ungerska toppföraren Rita Kökeny och hennes INTFTCH Chance of Dukefield. Hon liksom det andra-placerade lagets toppförare Oliver Kiraly är båda hemmahörande i Ungern och deltog i det ungerska laget i Coupe D’europé i Österrike i höstas.

Dr Robert Kaserer är något av pappa till den här tillställningen och deltog förstås med INTFTCH Griffin of Tennikerweidli och den yngre Ivanhoe of Carintiha.
En av kontinentens absoluta topphundar fanns också på plats ( tillika min och Jannes favorit ), svenskfödda Moormans Usher’s Ruby Ale med Helene Bosshardt som ägare och förare..
Vi bodde på hotell Diana mitt inne i olympiabyn Seefeld, i ett bedövande vackert Tyrolen.
Vi kände oss som familjen von Trapp i Sound of Music (fast utan de snutfagert odrägliga barnen som jämt klämkäckt och utan att bli tillfrågade stämmer upp i kör) när vi satt på terrassen och tittade upp på de fantastiska alperna i helt klart väder.

Elisabeth Laime hette den jättetrevliga svenskan som var Jannes ständiga följeslagare under helgen och som också äger en kullbror till Rita Kökenys duktiga Chance of Dukefield.

Som vanligt när man är på kontinenten och dömer har man fantastiska arrangörer och blir väl omhändertagaen!
Bilder kommer senare!

2 kommentarer till Tyrolean Cup Österrike 23-24 september

  • Spännande att läsa – kanske skulle vi göra nåt liknande, lagtävling är ju alltid kul!! Lottar man då ihop lagen också, så kan det ju bli extra spännande 🙂

    Ser fram emot bildbevis från helgen!

  • Vilken rolig tävling. Vore toppen om ni kunde arrangera något liknande.
    Tina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 246Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.