Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Uppdaterat

Våren går alltid med en rasande hastighet. Valpar, kurser och egna hundar. Jag har tagit tid till de egna hundarna, och ser verkligen fram emot säsongen som kommer.
Unga Poppy går som tåget 13 månader gammal. Robban som fyllt två känns riktigt stabil och hans första field trial-säsong närmar sig.
Jag har anmält Poppy, Yellow och Dave till B-prov hos DRK i augusti och Robban till vinnarklass WT i RJK. Meg skall göra sitt åpen WT i RJK och sen får vi hoppas vi har lite tur med lottningar med dem. Men först sommarens Englandsresa med hundarna som skall tränas.

Jag har som ni vet efter lång betänketid beslutat att sluta som domare i SSRK. Det är inget förhastat beslut och de som känner mig vet att jag umgåtts med de här tankarna länge. Nu känner jag att jag är färdig med funderandet och klar och lättad över mitt beslut.
Glädjen, stoltheten och entusiasmen att döma har efterhand försvunnit och proven jag dömt i Sverige de sista åren har blivit färre och färre. Jag har alltid haft stort engagemang och brunnit för jakthundsverksamheten. Jag tycker att all verksamhet mår bra av utveckling och förändring. Jag har engagerat mig i regelrevideringar, i debatter, på domarkonferenser och sökt ny kunskap genom mina många resor.
När man inte längre känner sig hemma i sin egen klubb och känner att man är på väg åt olika håll måste man göra något, ändra något. Jag vill verka för jakthundarna, tillhöra en klubb som verkligen prioriterar den jaktliga verksamheten. SSRK är en byråkratisk koloss med långsamma och tröga beslutsvägar. När man vill ha utveckling och jaktlig framåtanda blir frustrationen för stor helt enkelt. Helt i linje med detta har jag inte ens fått en reaktion, en bekräftelse eller en rad från HS att jag lämnar in mitt kort.
Jag hade hoppats att SKK skulle acceptera JSK och JRK´s förslag om verksamhetsklubb under SKK´s tak. Det gick inte den här gången men jag hoppas att arbetet och kommunikationen fortsätter.

Vi hade hand om uppvisningarna i slutet av maj på Tullgarn Gamefair, det var trevliga dagar och hundarna höll ihop det hela riktigt bra. Miljön är ju inte direkt deras hemvana så man visste inte riktigt vad man kunde förvänta sig.

Apportera För Livet går av stapeln snart , denna gång på Bosjökloster. Rekordmånga anmälda, 133 individuellt och 43 lag. Grymt jobbat! Ni kommer väl? Vi har självklart ett lag och startar också hundarna individuellt. Det skall bli fantastiskt kul!

Lee Hartis och Mark Demaine har just varit i Sverige och haft träningar, superbra dagar med många glada skratt, hög kvalitet på träningen och i allra högsta grad inspirerande.
Snart kommer också Roger Phillips och Simon Hansell till Sverige och kommer som vanligt att hålla högklassig träning.
Det kan finnas platser kvar – passa på och anmäl!
Kolla Jaktretrieverklubbens sida för info.

Ha nu en fin midsommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 033Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.