Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Utveckling

Konkurrens är bra för alla. Den inspirerar, den sporrar, den tvingar upp de liknöjda på fötterna och kräver mer.

Den driver och utvecklar.

Den spiller över mellan konkurrenterna och bidrar just därför till mångfald och kunskapslyft. Kompetensutveckling.

När utbudet ökar får kunderna mer att välja på. De kan jämföra produkter och välja och vraka. Ibland väljer de en produkt och ibland en annan, allt efter vilket behov man har just då.

Vi som levererar håller oss på tå av konkurrens. Verksamheter med monopol tappar driv och utvecklingskraft. Varför skulle man anstränga sig liksom?

Samma människor som är medlemmar i SGL är medlemmar i SSRK och JRK. De verksamma utövarna vill ha bra verksamhet = hundprov.

De vill bli bedömda av domare som själva startar på prov och har framgångar, som själva är skickliga handlers och engagerade hundförare.

De vill sannolikt känna sig delaktiga i sin klubb och dess utveckling. de vill inte känna sig tvingade, ifrågasatta eller uppläxade på grund av sina tilläggsval.

Vi välkomnar alla i SGL. Vi tycker att det är bra och roligt om ni är med i flera klubbar. Vi hoppas att många vill starta på våra prov och uppleva att starta regelbundet för brittiska domare.

Vi hoppas att man inte känner sig tvingad att vara lojal mot SGL genom att inte hjälpa till i andra klubbar. Vi vill att ni är med i vår verksamhet för att ni trivs i den och tycker det är kul. Och att ni hjälper till och engagerar er precis var ni vill som de vuxna människor ni är.

SGL är en klubb för dig som vill tävla och utvecklas tillsammans med din hund helt enkelt.

Ses vi på infomötet i Skåne den 3.4?  Jag hoppas våra vänner från SSRK Södra kommer också på en kopp kaffe och en bulle. Och snackar hund, hundprov och har trevligt. Vi är inte en konkurrerande verksamhet. Vi är en kompletterande verksamhet i en underbart rolig hobby – retrieverjakt och jaktprov.

Under mina trettiofem år som medlem i SSRK har HS alltid på något märkligt vis känts som en egen klubb. Inte tillhörande min avdelning med samma namn, SSRK Östra, Småland eller Östergötland för att nämna de avdelningar jag verkat i. Det finns en lång tradition av ”HS mot avdelningarna” eller ”avdelningarna mot HS”. Jag vet inte om det bara beror på det stora landet med många avdelningar och fullmäktigesystemet med naturligt avstånd mellan medlem och beslut men så har jag upplevt mitt SSRK. Byråkratin med långa utredningar och därmed svårigheter för reformarbete är en annan. Jag är fortfarande medlem i SSRK men för att skapa de möjligheter till bra prov för mig och mina hundar som jag är intresserad av fick vi starta en egen klubb, SGL.

Inte för att sabba nåt, jäklas med nån eller uppröra någon. Vi vill bara ha bra prov för oss och likasinnade.

Glöm för all del inte att anmäla på prov, våra eller andras.Och har du tid hjälper du till på prov, våra eller andras.

Vi ses i Skåne den tredje april!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 535Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.