Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Växjöprovet i helgen som var

Goda vännerna Boye Rasmussen och Thomas Ploembäck har varit här över helgen och dömt SSRK Smålands Växjöprov. Håkan Svensson, också väldigt god vän är ju numera jaktansvarig i Småland och skulle dessutom vara provledare för provet, därav blev vi engagerade. Lördag var jag skytt, sekreterare och viltutläggare till sökarebetet. Mängder av funkisar hoppade av sista veckan och Håkan hade några snärjiga dagar. Det löste sig till sist och jag tror att såväl startande som domare tyckte det fungerade bra.
EKL på Söndagen var upplagd tillsammans med mig och Janne, en walk up för fyra hundar och två domare. 24 hundar i programmet, sex släpp.
Jag tittade en liten stund på morgonen eftersom jag hade annat jobb på agendan.
Jag blev paff över hur många elithundar som inte klarar pressen, trots “puffskott” och dummies hade alldeles för många både dåligt fotgående och ljud på sina hundar.
Domare har inte bara rätt, utan skall såklart ta ut hunden ur prövningen eftersom den stör andra hundar och skapar oro.Det gjorde våra danska domare också, men det hoppas jag att samtliga startande förstod. Ingen vill väl gå kvar i linjen med en pipande stressad hund.
Jag blev riktigt förvånad måste jag säga, EKL är högsta klassen vi har på B-prov och hit tycker man inte att hundar med problem med oro och svårkontrollerad upphetsning (=pip) skall ha tagit sig, vare sig på A eller B-prov.
Om hunden visar stark oro med dummies och puffskott är det lätt att räkna ut hur det blir i skarpt läge, väldigt mycket fler skott och fågel i luften.
Provet funkade bra och en etta blev det: Maria Cedersmyg knep den med sin fina tik.
Söndagens funkisar var grymma , ett stort och glatt gäng.
Bra jobbat Håkan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 512Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.