Sortera nyheterna
Arkiv

Domaruppdrag för The Labrador Club of Ireland

LabradorClub

LabradorClub

Jag fick i våras frågan av Declan Boyle om jag ville komma och döma ett walked up trial i Glennoo utanför Fivemiletown. Jag har dömt där tidigare, i oktober förra året dömde jag ett walked up trial tillsammans med välkände Alan Rountree som den andra panel A domaren. Alan har varit i The Field Trial Committee i The Kennel Club i många år och har varit med och skrivit FT regler genom många regelrevideringar. Som panel B och C det året hade vi Harry Gillanders och Paul O´Brien.

I år var den andra panel A domaren Damien Newman, känd labrador och spanielman med tunga meriter. Med fina INT FTCH Myreton Diablo of Glenloch vann han Irländska Championshipet med två gånger, 2004 och 2006.

Ytterligare en man med stor kompetens som åstadkommit mycket med såväl egna spaniels och retrievers och i domargärningen.

Min kollega för dagen var Thomas Brady, en duktig handler som varit i gamet länge. Vi höll vänstersidan på linjen och hade en bra dag tillsammans.

Glennoo är en av de vackraste platserna jag vet, beläget strax utanför Fivemiletown på Nordirland.

Vädret var enastående vackert och septembermorgonen hade den där höga klara luften när vi körde till Hotellet där vi skulle äta frukost innan provet. Det var nu den tredje gången jag dömde open trial här borta, och jag uppskattar det väldigt eftersom jag tycker att jag lär mig mer hela tiden. Min mentor Roger Phillips säger alltid att man ska träna med de som är bättre, och det gäller naturligtvis i allt man gör. Därför uppskattar jag ödmjukt möjligheterna att få komma ut och döma på Irland som nu i höst och senare även i Wales. Man lär sig så mycket, och upplever så mycket.

Under dagen fick vi se en hund som verkligen stack ut i allt hon gjorde – inte ännu tre år gamla The Newcam Boss, en gul tik som duktige Billy Lundy tränat från valp och till vad som det skulle visa sig den dagen – till champion.

Resultaten blev

1st Place Billy Lundy with FTCH THE NEWCAM BOSS

2nd Declan Boyle LEADBURN JAMIE

3rd Sean Nolan FTCH TWEEDSHOT TRIMBLE OF LETTERGREEN

4th Andrew Rooney BARLEY LADDIE OF LAGGENGILL

Jag tackar igen The Labrador Club of Ireland för inbjudan och förtroendet. Tack också till mina domarkollegor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.