Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Kursprogram 2021

 När du bokar en kurs hos oss ansvarar du själv för att utnyttja tillfällena. 8 ggr löper över ett år från startdatum om inget annat överenskommits.

Återbetalning för att du inte utnyttjat träningarna tillämpas inte. Om du vill, kan du sälja din plats till någon annan.
Anmälan till kurserna är bindande.

NU ÄR DET DAGS ATT KÖPA JULKLAPPAR – GE BORT EN UPPSKATTAD HELG HOS OSS!

Rough shooting i januari – datum kommer senare!

9-10/1

I januari kör vi teorikursen från valp till unghund – en mycket uppskattad kurs i hur man gör det första året! En ”nödvändig” kurs för dig som har valp.

Boende finns hos oss att boka.

Frukost, lunch och fika ingår i priset 3000 kr ink moms

27-28/2

Fortsättningen på valp till unghund – Unghundsträning är en konst, vad ska man lägga fokus på? Vad ingår i den där grunden alla pratar om? Vi går igenom allt under helgen. Lägg upp en plan, en rejäl checklista för dig och din unga hund. Fotgåendets konst – hur gör man?

Boende finns hos oss att boka. Frukost, lunch och fika ingår i priset 3000 kr ink moms

 

Dirigeringskursen i teori 13-14/2

Teorikurs i dirigeringens ädla konst. Vi går igenom allt som finns att veta när det gäller utbildning för att få en styrbar och effektiv hund för jakt och prov.

En kurs där allting blir systematiskt glasklart 🙂 Du koncentrerar dig på utbildningsstegen utan din hund.

Boende finns hos oss att boka.

Frukost, lunch och fika ingår i priset 3000 kr ink moms

Referenser på alla ovanstående kurser finns och lämnas gärna.

 

8 gånger i ny tappning med PT – långsiktig planering och kontakt 

– den individuella träningsplanen för Dig och Din hund
Vi gör upp Din egna skräddarsydda plan för Dig och Din hund. Konceptet startade jag för några år sedan och det har blivit en uppskattad kursform för väldigt många. Du tränar en timme ensam med Birgitta eller Janne.

Vi erbjuder under året du har dina åtta gånger online-hjälp, fysiska träffar och uppföljningar. Privat eller i en mindre grupp som du väljer själv. Vi tror att kontinuitet är A och O i stället för ryckighet och förändringar i träningsmetodik under resans gång. Vi har många gånger under årens lopp visat våra resultat med egna hundar och tävlar på högsta nivå. Varje år uppdaterar vi oss genom träning med de bästa förarna i världen. Vi kan helt enkelt garantera kunskap och kompetens i träning av retrievers. Planen lägger vi gemensamt.

Priset är 6500 kr ink moms.

WALK UP DAGAR i MARS och  APRIL

Vi kör Walk up fredagar i mars och april med start första fredagen i mars. 10.00-15.00

Sex tillfällen med skott, gå på linje, vändningar, markeringar och handling!

1200 kr per gång eller hela serien för 6000 kr ink moms!

Dirigeringstrippel 2021 Janne och jag kör hårt med två grupper! 

2021 är tio-årsjubileum för dirigeringstrippeln – ett välkänt kurskoncept med vårt signum – kvalitet.

Det blir två grupper om åtta  deltagare. Tre helger där vi jobbar stegvis med mycket hemläxa mellan helgerna. Om du vill ha en hund under kontroll som du kan lita på och låter sig styras när du så behöver, då är detta investeringen för dig. Vi tränar hundar för jakt och field trials och programmet är skapat för just det syftet. Vi samkör helgerna och ni kommer att träna för oss båda!

10-11/4
8-9/5
5-6/6 OBS Ändring pga AFL!!

Priset för trippeln är 10.000 SEK ink moms KURSEN ÄR FULL, ENDAST RESERVPLATSER TILLGÄNGLIGA

Handlertrippel 2021
OBS OBS OBS FULLT endast reserver OBS OBS OBS
Många har efterlyst en trippel i handling – och 2021 händer det.
Meadowlark Gundogs arrangerar tre helger med handling, alltså fokus på dig som förare. Det handlar om detaljer, noggrannhet och timing. Vi arbetar med reaktioner på det oväntade – träna för det oväntade, hantera det oväntade. Vi lovar en riktig kanonkurs för dig som vill utvecklas som förare. Du har ett stort intresse för jakt och jaktprov och är inte nybörjare. Du har kommit en bit på väg men är trött på att ”klanta till det” för hunden. Du vill bli duktig på att föra hund tryggt och säkert.
Datum
27-28/3
17-18/4 OBS ändring av datum
13-14/5
Kostnaden för kursen är 10.000 SEK ink moms för tre helger. Boende finns att boka hos oss på vårt hundvänliga B&B
Sommarveckor 2021 – Coronaanpassning
För några år sedan kom vi på konceptet sommarveckor med retrieverträning. Det blev ett populärt sätt att tillbringa en vecka och få intensiv träning och utveckling.
Sommaren 2020 fick vi förlägga veckorna i Sverige på grund av Corona och på önskemål om att vi skulle hålla träningen själva fick det bli så. Det blev en riktigt bra lösning med mycket nöjda kunder!
Sommaren 2021 ser ut att bli på samma vis, pandemin ser inte ut att släppa greppet om vår värld än på länge, och med Storbritannien som ett av världens värst drabbade med lokala lockdowns och begränsningar känns det osäkert att planera för brittiska veckor. Om det är säkert att resa kommer vi att försöka erbjuda några av veckorna i juli.
Vecka 26, 27, 28,30 och 31  kommer vi alltså att erbjuda träningsläger med Björkåsen som bas. Vi kommer att erbjuda varierad terräng, vatten, staket och murar. Vi kommer att erbjuda handling och knickiga situationer att lösa. Vi kommer att erbjuda varje ekipage individuell träning. Inget kölappsystem med upplägg som alla skall genomföra alltså!
Vi kör helpension med mat från lokal catering. Du checkar in söndag kväll och får lite bubbel och tapas. vi tränar måndag och tisdag, och har ledigt på onsdagen.
Torsdag och fredag kör vi träning igen och avslutar med tävlingar lördag. Stations-WT, lite walk up
Vecka 26 är våran unghundsvecka – här filar vi avlämningar, positioner, skick, attityd, följsamhet, trygghet, markeringar, grunder till vettig dirigering med alla dess tecken och signaler. Den här veckan behöver du med unghund!
v 27 och 31 är field trialveckor, för dig som vill starta på field trials och vill bli en bättre och säkrare handler. Vi lovar riktigt bra träning med tuff terräng, utmanande träning och konstanta diskussioner om bedömning, handling och hur man blir en duktig trialler.
v 30  är träningsveckan som innehåller allt, basics, utökad koll på att grunderna sitter, ihopsättande av hela paketet, nötande och utmaningar.
Vi arbetar i grupper om sex stycken med två instruktörer, alltså sex ekipage per instruktör. Vi växlar varannan dag så ni tränar för oss båda. Vi arbetar inte efter nummerlappssystem där alla skall göra samma övning utan individanpassar noggrant varje upplägg.

image