Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Kursprogram 2020

 När du bokar en kurs hos oss ansvarar du själv för att utnyttja tillfällena. 8 ggr löper över ett år från startdatum om inget annat överenskommits.

Återbetalning för att du inte utnyttjat träningarna tillämpas inte. Om du vill, kan du sälja din plats till någon annan.
Anmälan till kurserna är bindande.

PT – långsiktig planering och kontakt.

Vi erbjuder online-hjälp, fysiska träffar och uppföljningar. Privat eller i en mindre grupp som du väljer själv. Vi tänker oss perspektivet ett till två år. Vi tror att kontinuitet är A och O i stället för ryckighet och förändringar i träningsmetodik under resans gång. Vi har många gånger under årens lopp visat våra resultat med egna hundar och tävlar på högsta nivå. Varje år uppdaterar vi oss genom träning med de bästa förarna i världen. Vi kan helt enkelt garantera kunskap och kompetens i träning av retrievers. Planen lägger vi gemensamt. Vi är flyttbara och kan med rätt planering ses från allra längst ner i söder till  Stockholmsområdet.

8 gånger – den individuella träningsplanen för Dig och Din hund
Vi gör upp Din egna skräddarsydda plan för Dig och Din hund. Konceptet startade jag för några år sedan och det haj  r blivit en uppskattad kursform för väldigt många. Du tränar en timme ensam med mig eller Janne.

Klippkortet kostar 5500  kr inkl. moms. 

Walk up dagar 26-27/12 2019

På nya utmanande marker utanför Växjö kör vi walk up dagar med skott och dummies. Janne och Birgitta kör field trialträning med handling och field trialsituationer. Det blir naturlig följsamhet inför det som händer, träning på att vända snabbt, markera (förare och hundar), bedömningsfrågor och diskussioner.

Kostnad för dagen är 1500 kr , väljer du att gå båda dagarna är priset 2500 kr. Boende finns hos hos på B&B för 600 kr per natt. hundvänligt och med frukost som ingår. Om det är snö flyttar vi träningen till snöfri mark söderut.

Träningsdagar på vilt under ledning av Birgitta Staflund Wiberg på ena kanten och Janne Wiberg på andra kanten.

5/1  Skåne Riktig kvalitetsträning på vilt, field trialing style. 12 deltagare. Panel A domare på varje kant och NP. Vi skjuter fasaner och hare. För dig  som vill öka kunskap om handling och field trials.

Priset för dagen är 2500 kr inklusive moms.

25-26/1 Skåne

Säsongens sista andetag. Två dagar rough shooting i en otroligt varierande och utmanande terräng i Skåne. Fasan och hare på programmet. Vi kör field trialträning med domare/instruktör på varje kant. Vad krävs, hur bedöms man, vad gäller? Skillnaden är att du inte åker ut här vid misslyckad apport, men du åker hem med mycket bättre förståelse och inspiration inför säsongen 2020

Instruktörer är Birgitta och Janne, mångårig erfarenhet och färska resultat att visa upp från många års field trials med olika hundar. Vi delar med oss av våra bästa handlingråd och erfarenheter.

pris för båda dagarna är 4000 kr ink moms. Vi ordnar gärna gemensam middag på kvällen om så önskas.

Om möjlighet finns kan det erbjudas en av dagarna.

Kick-off inför 2020  – ge dig själv en perfekt julklapp!

Nyårsspark – vi kör en helg 11-12/1

Från valp till unghund.
Plats Björkåsen pris 2800 kr ink moms. Lunch och fika ingår.
Detta är kursen du inte skall missa om du vill göra rätt från början. Din apportörs första år är avgörande för hur du kommer att lyckas med din jaktkamrat.
Det är en späckad teorikurs med enskilda stunder av praktisk övning med någon valp/unghund.
Kursen har emottagits fantastiskt och utmärkta referenser finnes! Här delar jag den filosofi som ligger till grund för all träning jag gör med våra hundar.
Det är det perfekta upplägget för dig som väntar valp, har valp eller bara vill lära bättre till nästa gång.

Bästa julklappen!

Dirigeringskurs i teori 15-16/2 

Här går vi igenom ALLT från början till slut som har med dirigering för jakthund att göra.
2800kr ink moms lunch o fika ingår. Anmälan är bindande och en bokningsavgift tas ut vid bokning som garanterar platsen! Det är en kurs där vi steg för steg går igenom träning som leder till dirigerbarhet. Uppskattad kurs av väldigt många och referenser finns självklart!

22-23/2 ALLT om field trials, vad gäller, regler, vi kollar film och diskuterar vad som sker, hur förbereder man sig. Vi pratar drivna prov, walk up prov och bedömning. Förbered dig på en rolig, fullspäckad teoretisk helg med en rejäl inblick i vårt specialintresse – field trials! 

Dirigeringstrippel 2020 Janne och jag kör hårt med två grupper! 

Två grupper om sex deltagare. Tre helger där vi jobbar stegvis med mycket hemläxa mellan helgerna. Om du vill ha en hund under kontroll som du kan lita på och låter sig styras när du så behöver, då är detta investeringen för dig. Vi tränar hundar för jakt och field trials och programmet är skapat för just det syftet. Vi samkör helgerna och ni kommer att träna för oss båda!

4-5.4

9-10.5

6-7.6

Kursen kostar 8000 kr inklusive moms för tre helger. Hundvänligt boende finns hos oss på B&B att boka.

Res till England med oss i sommar! 

Janne och jag har beslutat att anordna träningsveckor i UK. Fantastiska marker, otrolig miljö och instruktörer på svenska och någon eller några brittiska gästinstruktörer. Vi ordnar boende med hög trivselfaktor och garanterar engagemang för varje enskilt ekipage.

Walk up dagar i vår

Lägg upp en plan. Bestäm dig för att 2020 ska bli det året du satar på field trials.

Kvalitetsträning i Skåne för walkup och drivna prov.

Walk up och driver, träning med struktur och plan. Regler och kunskap om bedömning ingår.
Vi arbetar efter engelska regler.
Skott varje gång.
Din hund skall kunna apportera och lämna i hand, kunna stoppas och ta tecken, vara följsam och du ska ha som klar ambition att starta på Novice/Open 2020. Vi varierar svårighetsgraden beroende på din hunds nivå.
Vi börjar i mars.
Sex tillfällen.Pris 8000 kr ink moms
max 12 deltagare två instruktörer Janne och Birgitta

21-22/5 Träna för laguttagning Anglesey med SGL! Vad krävs, vad ska man träna på, tänka på och hur tränar man inför det och andra lagtävlingar? 

Mark Demaine mars månad

7-8/3 weekendkurs inriktning field trials info om plats senare beroende på snöläget.

3 platser finns!

14-15/3 weekendkurs info om plats senare beroende på snöläget.

3 platser finns!

28-29/3 Träningsweekend inför sommaren i England

Prislapp – 2400 kr ink moms.

11-17/5 Mark Demaine på Björkåsen.

Grupper om åtta personer varje dag. Vi prioriterar vår egen uppfödning.

1200kr per dag ink moms.

25-28/5 Mark Demaine på Björkåsen

Förlägg din valpträff hos oss. Kom ett gäng och träna en heldag för Mark.

Pris 1200 kr per dag ink moms.

Lancashire och Yorkshire vår och sommar 2020 

Vecka 27,28,29,31 och 32

Enstaka platser kvar.

För dig som har en väl grundtränad och styrbar hund.

Välkomna till en träningsvecka som vi lovar blir en alldeles makalös upplevelse i hundträning, natur och utveckling.

Man checkar in i boendet i Settle, North Yorkshire, på lördagen.

Ni blir anvisade era boenden i en för området typisk liten by som heter Rathmell.

Boendet är fullt utrustat med tvättmaskin, diskmaskin, grill mm mm. Man kan laga sin mat och njuta hemma varenda kväll om man vill.Hund är välkommet i boendet, dock inte i möblerna och sängarna.

Nära ligger Settle som har pubar att erbjuda om man så önskar. På torsdagskvällarna spelas det folkmusik live på The Golden Lion, väl värt ett besök.

På söndagen kommer Mark Demaine och pratar med er om den kommande veckan. Ni tränar måndag och tisdag, är lediga onsdag (låt hundarna vila!!) för sightseeing, shopping eller bara slappande och vila. Torsdag och fredag tränar ni igen och kaninjakten är på lördagen. Den kommer att vara i Skottland eller Yorkshire beroende på kanintillgången.

Alla fyra dummiedagar ingår lunch ute i markerna och ett glas bubbel eller två. Trivselfaktorn är hög!

Man checkar ut söndagen efter kaninjakten och önskar då genast att man fick stanna kvar för alltid.

Bokning och prisuppgift endast via mail.

imageimage