Sortera nyheterna
Arkiv

Kursprogram 2024

 

När du bokar en kurs hos oss ansvarar du själv för att utnyttja tillfällena.

8 ggr löper över ett år från startdatum om inget annat överenskommits. Priset är 7000 SEK

Återbetalning för att du inte kan delta på din bokade kurs tillämpas inte. Du är själv ansvarig för att sälja din plats. Om vi har reserver på listan går de självklart in. Anmälan till kurserna är bindande. 

Löptikar är inte välkomna på våra kurser.

Vi har ansvarsförsäkring på företaget.

 

VAD HAR DU FÖR NYÅRSLÖFTE INFÖR SÄSONGEN 2024?

Traditionell uppladdning för det nya året – JAKTLYDNAD Startar 3/1 kl 19.00 i bollhallen i Moheda!

Du betalar 350 kr ink moms per gång, vi arbetar med följsamhet, hundtolerans och vändningar i en intensiv timme mellan 19.00-20.00

Du betalar med kort eller swish

Den 13-14/1  kör vi teorikursen från valp till unghund – en mycket uppskattad kurs i hur man gör det första året! En ”nödvändig” kurs för dig som har valp. Du kan vara med på Teams om du vill – det fungerar mycket bra!

Ledarskap, fostran och utbildning – hur gör man rätt?

Boende finns hos oss att boka.

Frukost, lunch, middag och fika ingår i priset 3500

kr ink moms. Om du vill bo hemma men vara med 2500 kr Om du är med på Teams är priset 2000 kr ink moms

27-28/1 Walk up träning  – börja nya året i raketfart!

27/1 Novice

28/1 Open

1500 kr ink moms per dag

8-12 deltagare

OBS OBS OBS ETT FÅTAL PLATSER KVAR OBS OBS OBS

 

Walkup med Janne i Småland – varje Torsdag kl 13.00-16.00 start den 4 april. Funktionär och skott. 800 kr ink moms betal med kort eller swish!

 

WALKUP dagar i KNISLINGE – bästa tisdagarna!

19/3 till 30/4 är det walk up träning i Knislinge på tisdagar

Vi startar 10.00 och räknar vara färdiga 15.30

Avbrott för medtaget lunchpaket.

1500 kr ink moms Du betalar med faktura eller kort/swish

 

DU med intresse över det vanliga – det här din kurs!  OBS endast en plats kvar OBS

Field trials , bedömning och tillämpning. Du som deltagare ska ha en god kunskap om field trials, och ett stort intresse för provformen.  Du bör ha minst steward kunskap eller motsvarande och därmed ha god förståelse för hur proven är uppbyggda.

Du kanske redan är domare och vill förkovra dig i regelverk och tillämpning?  Du har en hund som är utbildad så att du helt kan fokusera på att bli en bättre förare i situationerna som uppstår. Innehåll:

  • teamsmöten
  • träning med praktisk bedömning
  • JRegs
  • Scenarier

Teams möten:    

16/1  kl 19-21       

30/1 kl 19-21  Diana Stevens, panel A domare  vägleder

13/2 19-21

27/2 19-21     John Halsted vägleder oss i bedömningsfrågor

23-24 mars träning och diskussionsseminarier på Björkåsen

13-14 april  träning och diskussionsseminarier på Björkåsen

25-26/5 maj träning och diskussionsseminarier  på Björkåsen

Priset är 15.000 SEK ink moms, boende och helpension ingår

Anmälan på meadowlark@live.se

30-31/3 STARTPAKET UNGHUND  OBS – en kvar plats kvar   – OBS

Kom i gång på rätt sätt med din unga hund. Vi hjälper dig att sätta avlämningar, följsamhet, lugn och koncentration, förutsättningen för retrieverns fortsatta utbildning. Vi presenterar grunderna i det mesta, men med fokus på den unga hundens framtid. Lugn och fokus på alla utföranden alltså, inlärning kan bara ske med en hund i mottaglig balans.

Utan de förutsättningarna blir det svårt att uppnå det teamarbete som vi eftersträvar som vi eftersträvar för ett effektivt retrieverarbete.

Hundar från den egna uppfödningen prioriteras

Pris 3800 kr inkluderat 1 natts boende och helpension. Vill du bo och äta hemma? 3000 kr ink moms

 

8-9 /6  STARTPAKET UNGHUND

Kom i gång på rätt sätt med din unga hund. Vi hjälper dig att sätta avlämningar, följsamhet, lugn och koncentration, förutsättningen för retrieverns fortsatta utbildning. Vi presenterar grunderna i det mesta, men med fokus på den unga hundens framtid. Lugn och fokus på alla utföranden alltså, inlärning kan bara ske med en hund i mottaglig balans.

Utan de förutsättningarna blir det svårt att uppnå det teamarbete som vi eftersträvar för ett effektivt retrieverarbete.

Hundar från den egna uppfödningen prioriteras

Pris 3800 kr inkluderat 1 natts boende och helpension. Vill du bo och äta hemma? 3000 kr ink moms

 

27-28/4 Träna samarbete, tecken, signaler och säkerhet i de krav vi ställer. Vad är korrigering? Jag förmedlar prioriteringsordningen ledarskap, fostran och utbildning.

Varken ledarskap eller fostran är i vårt vokabulär negativt i hundträning eller i övriga livet heller för den delen. Din hund måste helt enkelt vara lugn och mottaglig för inlärning för att kunna lära sig något. Jag visar hur jag tänker runt ledarskapets koppling till positiv inlärning. Och vad korrigering är för mig. Hur och när korrigerar man? Hur får man till koppling korrigering-repetion-beröm?

Den här är kursen för väldigt många! 6 deltagare max per grupp. Åskådare är välkomna – här finns mycket att se och ta in.

Pris 3800 kr inkluderat 1 natts boende och helpension. Vill du bo och äta hemma? 3000 kr ink moms. Åskådare inklusive lunch 1000 kr ink moms

Kennelträffen  9-12 MAJ

Kennelträffen med duktiga instruktörer som hjälper er till rätta. Trevliga kvällar med barbecue och samkväm. Lerduveskytte och mycket hundsnack såklart!

Anders Carlsson, Mirjam Axner, Janne Wiberg och Birgitta Staflund-Wiberg

 

Sommarveckor 2024 

För några år sedan kom vi på konceptet sommarveckor i Storbritannien med retrieverträning. Det blev ett populärt sätt att tillbringa en vecka och få intensiv träning och utveckling.

Sommaren 2020 fick vi förlägga veckorna i Sverige på grund av Covid19 och på önskemål om att vi skulle hålla träningen själva fick det bli så. Det blev en riktigt bra lösning med mycket nöjda kunder! Det är numera en tradition med sommarvecka i Småland!

 

Vecka 27, 28 och 29 kommer vi alltså att erbjuda träningsläger med Björkåsen som bas. Vi kommer att erbjuda varierad terräng, vatten, staket och murar. Vi kommer att erbjuda handling och knickiga situationer att lösa. Varje ekipage får individuell träning. Inget kölappsystem med upplägg som alla skall genomföra alltså!

Vi kör helpension med mat från lokal catering. Vi tränar måndag och tisdag, och har ledigt på onsdagen.

Torsdag och fredag kör vi träning igen och avslutar med träningstävlingar lördag. Stations-WT, lite walk up och gemensam avslutning.

 

v 27 Unghundsveckan – behöver ingen närmare presentation, den är vårt mesta och bästa vecka! Till dig med en ung hund som du vill utveckla vidare och våga stretcha med support av oss. 2023 fick vi lägga till en extra vecka! Unghundens utveckling går snabbt – var på plats och våga vara chaufför – annars drar unghunden i väg med alla sinnena påslagna och på eget vis!

v 28 är veckan för dig som har kommit halvvägs mellan unghund och fulltränad hund

Vi arbetar med handling, ledarskap, förtroende, stegen vidare och vi arbetar tillsammans med hunden, så att inlärning och befästande av nästa steg består. 

v 29  är träningsveckan för handling. Det handlar om dig som människa och handler. Hur blir det fel? Hur ändrar jag mitt beteende så att det blir rätt? Hur bygger jag upp en långsiktig arbetsplan med hunden?

Jobbig vecka för dig som handler – men värt varenda minut och krona, inte minst för hunden!

Sommarveckorna kostar 15.000 SEK ink moms – All inclusive!

Skottland v 31 och 32 – Underbara Leafywood nära Jedburgh

Vi reser till Skottland för att träna i magiska marker, få inspiration och uppleva hunden i sitt rätta element. Vi hyr fantastiska marker och boende. Vi är sex personer i varje grupp och vi utlovar ett minne för livet! God stämning och individuellt anpassad träning ingår och instruktörer som kommer att ge allt i engagemang och återkoppling!

 

Maila mig på meadowlark@live.se

eller på  ring på Messenger

SMS fungerar också 0730937088 förutom när vi är i Storbritannien

Hör av er till mig om önskemål och priser!

 

Birgitta och Janne

 

 

 

.