Sortera nyheterna
Arkiv

Planerade kullar 2023

Kombinationer som planeras under de närmaste 24 månaderna

GBFTW Meadowlark Pergite, tre awards i open FT i Storbritannien, två vinster på Allage stakes och flera placeringar. Hon paras med GBFTCH Meadowlark Big Rock of Fendawood i när hon löper i oktober 2022. Hennes två söner med Blue är alldeles fantastiska. Vill så gärna ha en tik efter Poppy! Rocky är ju vår egen uppfödning, en svårslaget balanserad stilig rejäl svart hane som redan gjort rejäla avtryck avelsmässigt i Storbritannien. Många av ”de stora” i UK har använt honom och många använder honom på nytt på grund av att de är så nöjda med hans avkommor. Det skall bli fantastiskt roligt att använda honom på Poppy! Kullen vi hade med honom och Maja lovar gott även om de är små.

Gunnerspeg Athena, våran Kit, skall paras i början av året. Beroende på när det blir bestäms hane då jag har en tanke om Troddenmills Gets Cracking at Meonvalley. Men det ska stämma med hur det är hemma och det kan tänkas att det blir ett annat  val.

Kit kommer ur en kull där pappa GBFTCH Brocklebank Navigator of Chatsworth , ägare The Duchess of Devonshire deltagit fyra gånger på IGL Championship förd av John Halsted Jr och mamma Gilli, GBFTCH Drakeshead Casey kvalificerat sig två gånger förd av Simon Capstick.

Det är inte mindre än en GBFTCH och tre Novice FTW i Kits kull. Kit inköptes för avel hos oss och bor hos Anna Liljeros. Kit är svart.

Sickan, Meadowlark Sussex Charmer insemineras med GBOFTW 4th IGL Championship 2019 Ffynongain Buzzard of Wauniago i februari månad. Sickan är en mörkt gul tik som är kullsyster med Blue. Sickan bor till vardags hos Maggan Wachtmeister och jagar fasaner och änder så ofta hon kan.

Harriet, Meadowlark Good Morning World (GBOFTW 4th Championship 2019 Ffynongain Buzzard of Wauniago – Meadowlark Travel the World) planeras att paras i oktober månad med Autumnwillow Kestrel, en hane som bor i Danmark hos Kim Sörensen men som importerats från Skottland. Jag föll för hanen första gången jag såg honom på ett av SGL´s prov. En hane med substans, storlek, stil,  kyla och effektivt och samlat arbetssätt. Dessutom en vänlig hund med det rätta labradortemperamentet. Vi anstränger oss för att  våra hundar skall ha balans, viltfinnarförmåga och ett temperament som gör att de klarar pressen vid höga retningar vid jakt och prov.

Planer har vi också för Meadowlark Devils Pulpit, Aija Jägenstedts fina tik efter  GBFTAW Meadowlark Monkfish (SJ(a)CH, DKFTCH, DKJCH, GBFTW Lakedown Diawl Bach) som vi fått låna till vår stora glädje.

Vi planerar att para henne med Camilla Bladin Johanssons nyförvärv Kentwone Cinnamon Shadow, en svart stor pampig hane, mjuk och följsam och mycket vänlig. Asta är en oslipad diamant med högt driv, noggrant letande och ett härligt labradortemperament. Hon är en välbyggd snygg tik och kommer ur en kull där samtliga röntgade har A-höfter och fria armbågar.

Jag vill också använda Kentwone Cinnamon ShadowMeadowlark Ma Baker, en Red-dotter ur en kull med fantastiska hundar, naturliga och otroligt kraftfulla. Riktig viltfinnarförmåga, alltså förmågan att ta upp löpa och bärga fågel som skadad sprungit undan.

Övriga planer kommer att presenteras vartefter vi hittat våra ”superlikes” till de tikar vi eventuellt parar senare under året.

Valparna är registrerade i SKK, dolda felsförsäkrade i Svedea, chipmärkta, vaccinerade och veterinärbesiktade vid leverans. Vår uppfödning syftar till nervmässigt kyliga hundar som klarar fokus, koncentration och därmed field trials och jakt.

Maila ditt intresse.

Priset för valparna är 19.000 plus moms. Vi driver vår verksamhet som aktiebolag.