Sortera nyheterna
Arkiv

Planerade kullar 2024

Kull 1  Meadowlark Morning Mist, en gul diamant efter Meadowlark Ma Baker (en Red-dotter ur en kull med fantastiska hundar, naturliga och otroligt kraftfulla. Riktig viltfinnarförmåga, alltså förmågan att ta upp löpa och bärga fågel som skadad sprungit undan.) och Silvafern Black Night  (e Drumgoose Klinkhammer som jag kvalificerade till IGL 2022) skall ha sin första kull hos oss.

Vi har valt Kim Sörensens Autumnwillow Kestrel till henne, en hane jag spanat på i flera år men där det av olika skäl aldrig blivit aktuellt.Nu blir det av – och vi hoppas mycket på den här kullen. Parning under oktober och valpning i december

Gula valpar

 

Kull 2 Staveröviken Molly Soul of Ally (GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpy-Meadowlark Offaly) paras i februari med leverans i juni med fina Meadowlark Save the World.

Molly är en tik som för mig motsvarar labradoren i sin bästa form. Naturlig, klok, lättförd, hittar lätt, grym markör, vill gärna samverka när det behövs med är självständig på ett otroligt fint sätt. Hon bara är – och allt hon gör går så lätt. Vi är glada att ha fått leasa henne från Carina Hart. M Save the World, en fantastiskt balanserad hane som är efter GBOFTW 4a på IGL 2019 Ffynongain Buzzard of Wauniago och Meadowlark Travel the world, Zoda.  Zodas pappa har lämnat inte mindre än två championshipvinnare, ett barnbarn har vunnit IGL och flera barnbarn har placerat sig på IGL Championship. Jag talar naturligtvis om INTFTCH Ragweed Travel of Craighorn, också pappa till vår egen uppfödda GBFTCH Meadowlark Big Rock Fendawood, förd av David Latham.

Britt Sandahl beskriver sin Save:

Det är inte så enkelt att beskriva sin hund på ett objektivt sätt. Save passar mig som hand i handske, helt enkelt en “once in a lifetime” hund för mig. Vi gillar varandra och litar på varandra. Han är 100% ärlig i sitt sätt att jobba och naturligt spontan på alla typer av vilt. Han jobbar med stor kraft i alla typer av terräng. Han har förmåga att växla från full fart till att noggrant och envist söka av ett område om det behövs men vanligtvis finner han snabbt sina apporter. Jag upplever Save som en hund som inte bränner mer energi än nödvändigt vilket gör att han håller sig fräsch och fokuserad så länge det krävs. Hemma är han en lugn och stillsam grabb som trivs med att vara nära sin flock.
Save är den bästa hund jag haft!

Svarta och gula valpar väntas

 

Kull 3 Riverrush Dee  ( GBFTCH Tanyrhallt Blue Bloods – GBOFTW Tagabea Pippin of Riverrush)

Dee planeras löpa i mitten av december , blir det medan vi är här parar vi henne förhoppningsvis med unge Rowpainter Othello, en ung svart hane som ägs av John Halsted. Balanserar dådkraft och förarvekhet, en enkel hund utan svårigheter som John säger själv. Cool och lugn, fattar snabbt. En go och vänlig hund. Kolla gärna in honom på Gundog TV. Otto har HD 0/0 BVA ED 0/0 BVA ögon ua.

Blir det senare planerar vi para henne med Gant , vår fina GBFTW Miss Bossings Master of the House, en fantastisk hund som blir mer och mer sin pappa Red.

Valpar med leverans i april/maj

Kull 4  Meadowlark Ma Baker ( DKFTCH, DKJCH, SEJ(a)CH GBFTW Lakedown Diawl Bach- Meadowlark Kilkenny) skall ha sin sista kull hos oss i vår. Vi är väldigt nöjda med valparna vi fått efter henne och ser fram emot att välkomna Ess till oss igen under våren. Ess lämnar arbeslust, viltfinnarförmåga och lycka att arbeta med sin människa.

 

Välkomna med intresseförfrågningar, välkomna att hälsa på oss på Björkåsen när vi är åter hemma från Yorkshire i December och titta på våra hundar och vår anläggning..

Valparna är registrerade i SKK,chipmärkta, vaccinerade och veterinärbesiktade vid leverans. Vår uppfödning syftar till nervmässigt kyliga och stabila hundar som klarar press, kan hålla fokus med bibehållen koncentration och därmed klarar field trials och jakt.

Maila eller ring och berätta  om ditt intresse.

Priset för valparna är 25.000 SEK ink moms. Vi driver vår verksamhet som aktiebolag och sköter självklart alla skatter och avgifter. 

Våra hundar är försäkrade i Folksam