Sortera nyheterna
Arkiv
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Planerade kullar 2018- 2019

 

Castlemans Tonga – Meadowlark Kilkenny

Todd är en svart hane efter GBFTCH Calderhey Adder som jag inseminerade Em med, och som tyvärr inte ledde till några valpar.Jag hittade Åsa och Tod på vårens walk up-dagar och imponerades av hans balans och nerver. Vänlig, trygg och klok. Kloka jakthundar är duktiga jakthundar, och han har det rätta trial-temperamentet.

Em har lämnat mig två otroligt fina kullar valpar, en med GBFTCH Kayteens Cruise och en med vår egen DKFTCH DKJCH SEJ(a)CH Lakedown Diawl Bach. Det här blir sannolikt hennes sista kull och jag har stora förhoppningar. Det blir svarta och gula valpar.

Tod är en ganska högbent atletisk hund, och jag hoppas vi får lite storlek på avkommorna då Em lämnat en lite mindre modell med Kayteens Cruise men härligt fina storlekar med Red.

Intresserad av en valp efter Em och Tod? Hör av er i god tid. Valpar planeras födas i oktober och levereras i december. Valparna födda 1.11

Matte Åsas egna ord om Tod

“Tod är en talangfull hane som gillar att ta i, jobbar hårt på jakter och inte väjer för tuff terräng eller kalla vatten. Samtidigt är han lätt att styra och vill alltid samarbeta. Han har varit mycket enkel för mig att träna som inte har så många års erfarenhet, jag har alltid upplevt honom som väldigt lättlärd och balanserad. Dessutom är han den enklaste och snällaste hund i vardagen. När jag reser med honom kopplar han av direkt i nya miljöer och är trygg och stadig mentalt.

Drumgoose Diawl Bach, vår gula Annie,  är parad med Meadowlark Memento Vivere   29/10 Memento Vivere kallas till vardags Tom och ägs av Marie Elebring. Tom är en av de absolut mest kompletta hundar jag sett, och han är dessutom egen uppfödning vilket är extra roligt. Han kommer ut kullen som gav oss, Poppy, Yellow, Gina och Flye bland andra. Tom är vänlig, har humor, är otroligt fokuserad, en stark markör, hörsam och dessutom en väldigt stilig labradorhane.Annie är syster till vår fina Drumgoose Klinkhammer och Liselott Fasths Drumgoose Connemara. Det är hundar med stor vilja att vara till lags, enkla att föra och träna. Duktiga och stencoola under jakt. Jag ser mycket fram emot även den här kombinationen. Valpar beräknas på nyårsafton!

Batmoors Artistic Pink paras under november med GBFTCH Leacaz Rickey of Caytonfell.

Jag hoppas att Meg vinner i UK under hösten och kanske får chansen i open, det är definitivt där hon hör hemma. Hon är snabb, hörsam, modig, stark men är ändå ganska känslig. Man får ha fingertoppskänsla med Meg, hon är inte den lättaste av tikar utan kräver en duktig handler. Hon är ett fullblod helt enkelt.

Riley är därför ett perfect choice  till henne. Rileys avkommor är som han själv, lugna och med mycket kyla mellan öronen.

Meadowlark Pro Patria, ytterligare en av de fina avkommorna efter GBFTCH Kayteens Cruise och Meadowlark Kilkenny paras med Castlemans Tonga, om honom läser ni ovan. Flye har en tidigare kull med GBFTCH Artistryn Ulrich, en kull som ser ut att ha blivit väldigt trevlig. Flye har samma naturlighet som syskonen, alla som ser dem kommenterar dem. De har verkligen kvalitet. Det blir bara svarta valpar i kullen.

Meadowlark River Dee står också på tur för parning och som det ser ut nu paras hon med Drumgoose Klinkhammer eller Abergowans Conner. Det beror ju såklart på när de löper och var jag befinner mig då. Om hundarna är med mig i England kan planerna komma att förändras så håll koll på hemsidan här.

Meadowlark Salve Regina kommer att paras under februari mars månad med leverans i juni-juli. Jag har  bestämt hane till henne, det blir  GBFTW Meadowlark Humpty Dumpty. Bertie som han kallas är min vän Katarina Ljungquists svarta hane efter vår Red och Katarinas George.Han är en genuint härlig hund, stabil och vänlig, kraftfull i arbete och klok. Han är en väldigt fin hund. DET bevisade han under field trial säsongen 2018 i UK med en 2nd och Gun’s Choice och sedan den efterlängtade vinsten i Novice på Clwyd Retriever Clubs Novice stake på Bryn-y-Pys. Nästa år satsar Katarina på open!

Gina är en syster till Poppy och gänget, ett litet kraftpaket med alla rätt mentalt och jaktligt. Jag har önskat att köpa tillbaka henne från Sven men det fick jag ett snabbt nej på 🙂 Hon är helt naturlig, stark och med ett otroligt driv i att finna.

Meadowlark Pergite, min fina Poppy, paras i december med Burrendale Fergie of  Caytonfell. 

Båda hundarna är brittiska FTW, Poppy med flera placeringar i open. Det är ett mycket stort intresse redan för kullen, men jag tror att systrarna lämnar precis lika bra som Poppy.

Fergie är en son till Riley, en svart hund med lite storlek och pappas hjärna , näsa och kyla. Mark Demaine behåller en hane ur kullen och jag kommer självklart också att behålla själv.

Jag har så otroligt fina kombinationer på gång och är så glad över den kvalitet vi har i kenneln nu.

Valparna kostar 17-20.000 SEK ink moms beroende på kombination.

Välkomna till oss med förfrågningar!