Sortera nyheterna
Arkiv

En speciell kombination

Jag och Janne är inte bara de enda svenska uppfödare som fött upp en GBFTCH, vi är definitivt de enda som fött upp två GBFTCH.

En av världens skickligaste handlers Dave Latham förde med säker hand GBFTCH Meadowlark Big Rock of Fendawood till sin titel. Hunden har startat på IGL Championship tre gånger. GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpty fördes till sin titel av Katarina Ljungquist och startade på IGL Championship 2019.

Kvalificerade för open i Storbritannien är inte mindre än fem olika hundar med prefixet Meadowlark. Jag minns stolt när vi vid flera tillfällen  var tre Meadowlarkhundar på 2-day stakes för 24 hundar. Svårslaget även i UK.

Meadowlark Reggie Kray vann på sitt allra första Field trial, Dukeries and Notts GC på HyFly i september. Vad är märkvärdigt med det? HyFly består av ändlösa sockerbetsfält och det kryllar av rapphöns. Enormt mycket vittring, mycket foderplatser och fågel överallt. Det är stort att vinna ett Novice på HyFly just för de förhållanden som är där. Man tar aldrig en runner på HyFly på grund av alla fåglar och vittringen som följer med. Och definitivt aldrig med en Novicehund.

Reggie gjorde just det på sin första fågel, gick till nedslagsplatsen nära en foderplats där han stötte rapphöns, tog an löpan och försvann in i en skogsdel. Kom stolt ut med den skadeskjutna rapphönan till en ännu stoltare matte. Han följde sedan upp med fina apporter genom dagen och avslutade provet med en two-dog eyewipe som säkrade segern.

Mamma till Reggie är Poppy, GBFTW Meadowlark Pergite. Hon vann aldrig ett Novice utan vann direkt in stället ett svårare  all-age stake i ett startfält med flera GBFTCH. Hon har vunnit ytterligare ett all-age i ett starkt startfält med FTCH hundar i katalogen och hon har flera awards på open stakes. Pappa till Reggie är Blue, GBFTW Meadowlark Garstang Blue. Blue vann också direkt sitt första Field trial, ett all-age stake på Ampton, ett annat ställe det är prestigefyllt att vinna på.  Han har också awards på 2-dag open stakes.

Alla våra hundar är stilfulla starkt jagande viltfinnare.

Meadowlark Uluru är en tik vi är glada att ha fått köpa tillbaka. Hon är efter GBFTCH Meadowlark Big Rock och Meadowlark Owlette vars far är GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpty. Hon är en ljuvlig tik ur vår drömkombination 2022 och som vi sparade hanen Meadowlark Devils Tower ur. Trygga, socialt stabila, vänliga och med stort apporterings och viltintresse. Går igenom vilken terräng som helst, räds ingenting. 

Vi har nu parat henne med GBFTW Meadowlark Reggie Kray.

Om ni har läst så här långt tror jag att ni är med på hur mycket vi ser fram emot kombinationen som föds runt den 11 maj och är leveransklara i början av juli.

Om det här intresserar dig, hör av dig! Ring eller maila oss på meadowlark@live.se

Birgitta 0730937088

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.