Sortera nyheterna
Arkiv

Planerade kullar 2024

Kull 1 Meadowlark Ma Baker (DKFTCH, DKJCH, SEJ(a)CH GBFTW Lakedown Diawl Bach- Meadowlark Kilkenny) skall ha sin sista kull hos oss i vår. Vi är väldigt nöjda med valparna vi fått efter henne och ser fram emot att välkomna Ess till oss igen under våren. Ess lämnar arbetslust, viltfinnarförmåga och lycka att arbeta med sin människa. Ess reste till Skottland för att paras med GBFTCH Ash Lightning of Leadburn, en svart hane som vi har sett på field trials i Skottland. En rejäl hund med ett rejält arbetssätt. Hon är nu dräktig och beräknas valpa i påsk.

Kärnfriska balanserade hundar, mentalt stabila och vänliga hundar. Välstammade och med stamtavlor jag tror blir som hand i handsken. Leverans i slutet av maj.

 

Kull 2 Riverrush Dee  (GBFTCH Tanyrhallt Blue Bloods – GBOFTW Tagabea Pippin of Riverrush)

Vi köpte Dee av Wendy Glue i september och har lärt känna henne under hösten. Det har gjort att vi bestämt oss för att para henne med vår egen GBFTW Meadowlark Garstang Blue. Dee är en stilfull tik med mycket följsamhet och kraft. Hon är vänlig och vill väldigt gärna vara nära oss, helst i knäet.  Hon är mjuk och lättsam att ha runt sig,  alltid med ett öga på oss.

Blue  är en hund som har extra allt. Ta en titt på honom på Instagram på kontot meadowlark_the _movie, det finns många klipp på honom där.

Vi bestämde oss för Blue den första  parningen eftersom vi har en bra bild av vad han lämnar och det passar Dee fint!

Gula och svarta valpar blir det i den här kombinationen. Dee parades i mitten av februari. Leverans i juni!

 

Kull 3 Staveröviken Molly Soul of Ally (GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpy-Meadowlark Offaly) parades i slutet av februari med leverans till midsommar  med fina Meadowlark Save the World.

Molly är en tik som för mig motsvarar labradoren i sin bästa form. Naturlig, klok, lättförd, hittar lätt, grym markör, vill gärna samverka när det behövs med är självständig på ett otroligt fint sätt. Hon bara är – och allt hon gör går så lätt. Vi är glada att ha fått leasa henne från Carina Hart. M Save the World, en fantastiskt balanserad hane som är efter GBOFTW 4a på IGL 2019 Ffynongain Buzzard of Wauniago och Meadowlark Travel the world, Zoda.  Zodas pappa har lämnat inte mindre än två championshipvinnare, ett barnbarn har vunnit IGL och flera barnbarn har placerat sig på IGL Championship. Jag talar naturligtvis om INTFTCH Ragweed Travel of Craighorn, också pappa till vår egen uppfödda GBFTCH Meadowlark Big Rock Fendawood, förd av David Latham.

Britt Sandahl beskriver sin Save:

Det är inte så enkelt att beskriva sin hund på ett objektivt sätt. Save passar mig som hand i handske, helt enkelt en “once in a lifetime” hund för mig. Vi gillar varandra och litar på varandra. Han är 100% ärlig i sitt sätt att jobba och naturligt spontan på alla typer av vilt. Han jobbar med stor kraft i alla typer av terräng. Han har förmåga att växla från full fart till att noggrant och envist söka av ett område om det behövs men vanligtvis finner han snabbt sina apporter. Jag upplever Save som en hund som inte bränner mer energi än nödvändigt vilket gör att han håller sig fräsch och fokuserad så länge det krävs. Hemma är han en lugn och stillsam grabb som trivs med att vara nära sin flock.
Save är den bästa hund jag haft!

Svarta och mörkgula valpar väntas

Kull 4

Jag och Janne är inte bara de enda svenska uppfödare som fött upp en GBFTCH, vi är definitivt de enda som fött upp två GBFTCH.

En av världens skickligaste handlers Dave Latham förde med säker hand GBFTCH Meadowlark Big Rock of Fendawood till sin titel. Hunden har startat på IGL Championship tre gånger. GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpty fördes till sin titel av Katarina Ljungquist och startade på IGL Championship 2019.

Kvalificerade för open, den högsta field trial-nivån i Storbritannien är inte mindre än fem olika hundar med prefixet Meadowlark. Stolt minns jag ett par 2-day open trials för 24 hundar med tre Meadowlarkhundar i programmet. Vi var tre olika förare med tre hundar från vår uppfödning.

Meadowlark Reggie Kray vann på sitt allra första Field trial, Dukeries and Notts GC på HyFly i september. Vad är märkvärdigt med det? HyFly består av ändlösa sockerbetsfält och det kryllar av rapphöns. Enormt mycket vittring, mycket foderplatser och fågel överallt. Det är stort att vinna ett Novice på HyFly just för de förhållanden som är där. Man tar aldrig en runner på HyFly på grund av alla fåglar och vittringen som följer med. Och definitivt aldrig med en Novicehund.

Reggie gjorde just det på sin första fågel, tog en löpa efter en rapphöna och kom stolt tillbaka efter en stund med fågeln. Han följde sedan upp med fina apporter genom dagen och avslutade provet med en two-dog eyewipe som säkrade segern.

Mamma till Reggie är Poppy, GBFTW Meadowlark Pergite. Hon vann aldrig ett Novice utan vann direkt ett all-age stake i ett startfält med flera GBFTCH. Hon har vunnit ytterligare ett all-age i ett starkt startfält med FTCH hundar i katalogen och hon har flera awards på open stakes. Pappa till Reggie är Blue, GBFTW Meadowlark Garstang Blue. Blue vann också direkt sitt första Field trial, ett all-age stake på Ampton, ett annat ställe det är prestigefyllt att vinna på.  Han har också awards på 2-dag open stakes.

Alla våra hundar är stilfulla starkt jagande viltfinnare.

Meadowlark Uluru är en tik vi är glada att ha fått köpa tillbaka i vår drömkombination från 2021 och som är efter GBFTCH Meadowlark Big Rock och Meadowlark Owlette som i sin tur är efter GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpty. Ur den har vi själva hanen Meadowlark Devils Tower, en stark viltfinnare med stort viltsug. Meg är en alldeles underbar tik, snabb, snabba upptag och en härlig attityd till arbete. Hennes temperament är underbart, cool och trygg och vänligheten själv. Hon har en grym näsa och ett stort apporteringssug  och viltintresse.

Vi har nu parat henne med GBFTW Meadowlark Reggie Kray.

Om ni har läst så här långt tror jag att ni är med på hur vi ser fram emot kombinationen som föds runt den 11 maj och är leveransklara i början av juli.

Anmäl intresse för kombinationen till oss på telefon eller mail!

Välkomna med intresseförfrågningar, välkomna att hälsa på oss på Björkåsen och se våra hundar och träffa oss. 

Valparna är registrerade i SKK, chipmärkta, vaccinerade och veterinärbesiktade vid leverans.

Vår uppfödning syftar till nervmässigt kyliga och stabila hundar som klarar press, kan hålla fokus med bibehållen koncentration och därmed klarar field trials och jakt.

Maila eller ring och berätta  om ditt intresse.

Priset för valparna är 25.000 SEK ink moms. Vi driver vår verksamhet som aktiebolag och sköter självklart alla skatter och avgifter. 

Våra hundar är försäkrade i Folksam