Sortera nyheterna
Arkiv
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Planerade kullar 2018- 2019

Förväntad parning i augusti

Castlemans Tonga – Meadowlark Kilkenny

Todd är en svart hane efter GBFTCH Calderhey Adder som jag inseminerade Em med, och som tyvärr inte ledde till några valpar.Jag hittade Åsa och Tod på vårens walk up-dagar och imponerades av hans balans och nerver. Vänlig, trygg och klok. Kloka jakthundar är duktiga jakthundar, och han har det rätta trial-temperamentet.

Em har lämnat mig två otroligt fina kullar valpar, en med GBFTCH Kayteens Cruise och en med vår egen DKFTCH DKJCH SEJ(a)CH Lakedown Diawl Bach. Det här blir sannolikt hennes sista kull och jag har stora förhoppningar. Det blir svarta och gula valpar.

Tod är en ganska högbent atletisk hund, och jag hoppas vi får lite storlek på avkommorna då Em lämnat en lite mindre modell med Kayteens Cruise men härligt fina storlekar med Red.

Intresserad av en valp efter Em och Tod? Hör av er i god tid. Valpar planeras födas i oktober och levereras i december.

Matte Åsas egna ord om Tod

”Tod är en talangfull hane som gillar att ta i, jobbar hårt på jakter och inte väjer för tuff terräng eller kalla vatten. Samtidigt är han lätt att styra och vill alltid samarbeta. Han har varit mycket enkel för mig att träna som inte har så många års erfarenhet, jag har alltid upplevt honom som väldigt lättlärd och balanserad. Dessutom är han den enklaste och snällaste hund i vardagen. När jag reser med honom kopplar han av direkt i nya miljöer och är trygg och stadig mentalt”

 

 

 

 

 

 

 

 

I oktober parar vi också härligt fina Meadowlark Travel the World. Top class bitch var omdömet från våra domare på Kennelträffen Mocktrial där hon vann Novice ur ett startfält på 23 hundar. Zoda bor till vardags hos Anna Liljeros och kommer att ha valpar hos oss på Björkåsen. Zoda kommer att startas på B-prov under sommaren och tränas för field trials och walked up/driven tests. Zoda är en svart tik av mindre modell, spänstig, modig och med ett lejonhjärta i arbete. Hon ger sig inte, har grym tailaction och känner varken nässlor eller taggar. Zoda är efter INTFTCH Ragweed Travel of Craighorn och vår Batmoors Leadhills Ale som i sin tur är efter min Will, DKJCH SEJ(a)CH FTW Bierspool Blackbill of Lakedown.

Till henne väljer jag sannolikt GBFTCH Leacaz Ricky of Caytonfell, fina Riley. Han är en fantastisk hund rätt igenom. Balanserad, vänlig, stencool och följsam. Vill alltid göra rätt, ärligheten själv.

Valparna bör vara leveransfärdiga i februari, det blir gult och svart. Hör av dig i god tid om detta är kullen för dig!

2019 parar vi Batmoors Artistic Pink, Meadowlark Pergite, Meadowlark River Dee och Drumgoose Diawl Bach.

Under hösten i UK bestämmer jag hanar till tikarna.