Sortera nyheterna
Arkiv

Vid valpköp

När du köper valp från oss…

…förutsätter vi att du har ett stort intresse för jakt, jaktprov och jakthundsdressyr. De kombinationer vi gör syftar till att få fram duktiga hundar till jakt- och jaktprov för jägaren.
Vi väljer enbart föräldradjur som är friska och sunda till fysik och temperament och som vi sett under jakt.
Valpen är uppfödd i såväl hemmiljö som kennelmiljö och har redan från start blivit van att umgås med och präglad på människor.
Våra valpar är naturligtvis vaccinerade, besiktigade av veterinär, avmaskade och registrerade i Svenska Kennelklubben. Vi tecknar dolda-fel-försäkring och du försäkrar din valp i Svedea som är vårt försäkringsbolag, eller något annat bolag om du föredrar det.
Vi önskar att valpen höftleds- och armbågsröntgas någon gång mellan 12 och 18 månaders ålder samt ögonlysas vid två års ålder. Detta för att vi skall kunna följa upp våra avkommor och därmed utvärdera vårt avelsarbete.

Vi hoppas att du blir nöjd med din Meadowlark-valp och att valpen utvecklas till din jobbarkompis, lojala vän och familjemedlem.
Vi anordnar träningstillfällen kontinuerligt som alla givetvis är välkomna till, och det är bra om du tar för vana att kika in på hemsidan för eventuella nyheter! Du kan alltid ringa och fråga oss om du stöter på patrull under hundens uppväxt.
Vi vet inte allt – men kan kanske ge ett gott råd eller två!