Sortera nyheterna
Arkiv

Planerade kullar 2024

KULL 1

Meadowlark Devils Pulpit är parad med Meadowlark Devil´s Tower

Vi hoppas på fina svarta valpar efter Asta och Ray i slutet av juni. Asta är trygg, stark och har en hög arbetsmoral och samarbetsvilja. Hon är klassisk labrador i alla avseenden.

Asta har en valpkull tidigare, och har lämnat friska och trygga valpar med supertemperament.

Asta är efter  Meadowlark Monkfish och Drumgoose Diawl Bach, hon är syster till GBFTOW, kvalificerad till IGL Championship 2022.

Ray är  en hane från vår drömkombination från 2021 och som är efter GBFTCH Meadowlark Big Rock och Meadowlark Owlette som i sin tur är efter GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpty. Han är  en stark viltfinnare med stort viltsug. Rayär en alldeles underbar hane med  snabba upptag och en härlig attityd till arbete. Hans temperament är underbart, cool och trygg och vänligheten själv. Han har en grym näsa och ett stort apporteringssug  och viltintresse.

 

KULL 2 planeras senare hösten 2024

Jag och Janne är inte bara de enda svenska uppfödare som fött upp en GBFTCH, vi är definitivt de enda som fött upp två GBFTCH.

En av världens skickligaste handlers Dave Latham förde med säker hand GBFTCH Meadowlark Big Rock of Fendawood till sin titel. Hunden har startat på IGL Championship tre gånger. GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpty fördes till sin titel av Katarina Ljungquist och startade på IGL Championship 2019.

Kvalificerade för open, den högsta field trial-nivån i Storbritannien är inte mindre än fem olika hundar med prefixet Meadowlark. Stolt minns jag ett par 2-day open trials för 24 hundar med tre Meadowlarkhundar i programmet. Vi var tre olika förare med tre hundar från vår uppfödning.

Meadowlark Reggie Kray vann på sitt allra första Field trial, Dukeries and Notts GC på HyFly i september. Vad är märkvärdigt med det? HyFly består av ändlösa sockerbetsfält och det kryllar av rapphöns. Enormt mycket vittring, mycket foderplatser och fågel överallt. Det är stort att vinna ett Novice på HyFly just för de förhållanden som är där. Man tar aldrig en runner på HyFly på grund av alla fåglar och vittringen som följer med. Och definitivt aldrig med en Novicehund.

Reggie gjorde just det på sin första fågel, tog en löpa efter en rapphöna och kom stolt tillbaka efter en stund med fågeln. Han följde sedan upp med fina apporter genom dagen och avslutade provet med en two-dog eyewipe som säkrade segern.

Mamma till Reggie är Poppy, GBFTW Meadowlark Pergite. Hon vann aldrig ett Novice utan vann direkt ett all-age stake i ett startfält med flera GBFTCH. Hon har vunnit ytterligare ett all-age i ett starkt startfält med FTCH hundar i katalogen och hon har flera awards på open stakes. Pappa till Reggie är Blue, GBFTW Meadowlark Garstang Blue. Blue vann också direkt sitt första Field trial, ett all-age stake på Ampton, ett annat ställe det är prestigefyllt att vinna på.  Han har också awards på 2-dag open stakes.

Alla våra hundar är stilfulla starkt jagande viltfinnare.

Meadowlark Uluru är en tik vi är glada att ha fått köpa tillbaka i vår drömkombination från 2021 och som är efter GBFTCH Meadowlark Big Rock och Meadowlark Owlette som i sin tur är efter GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpty. Ur den har vi själva hanen Meadowlark Devils Tower, en stark viltfinnare med stort viltsug. Meg är en alldeles underbar tik, snabb, snabba upptag och en härlig attityd till arbete. Hennes temperament är underbart, cool och trygg och vänligheten själv. Hon har en grym näsa och ett stort apporteringssug  och viltintresse.

Vi planerar att para henne med GBFTW Meadowlark Reggie Kray.

Om ni har läst så här långt tror jag att ni är med på hur vi ser fram emot kombinationen som föds runt den 11 maj och är leveransklara i början av juli.

Anmäl intresse för kombinationen till oss på telefon eller mail!

Välkomna med intresseförfrågningar, välkomna att hälsa på oss på Björkåsen och se våra hundar och träffa oss. 

Valparna är registrerade i SKK, chipmärkta, vaccinerade och veterinärbesiktade vid leverans.

Vår uppfödning syftar till nervmässigt kyliga och stabila hundar som klarar press, kan hålla fokus med bibehållen koncentration och därmed klarar field trials och jakt.

Maila eller ring och berätta  om ditt intresse.

Priset för valparna är 25.000 SEK ink moms. Vi driver vår verksamhet som aktiebolag och sköter självklart alla skatter och avgifter. 

Våra hundar är försäkrade i Folksam