Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Bitterly bitterly cold

Vädret har varit perfekt i en månad nu. Jag hade hoppats att slippa en vinter som den som gick, men det ser ut som att det blir än värre i år om man skall tro väderspåmännen.
Jag pratar ju med Janne varje dag och får ständiga rapporter om snö, blåst och kyla. Hittills, som sagt, har vi klarat oss här borta i Paradiset och häromdagen tränade vi i bara tröjärmarna..
Nu verkar det dock som om det är slut med det. Kallt i morse, minus fyra skulle jag tro, och nu i eftermiddag kom varningar om snö.
På väderleksrapporterna säger de vackra väderflickorna att vädret är som alternativ 1: ”Very very cold” (ca +2- 0) eller alternativ 2 ”Bitterly bitterly cold”(ner till -4, undantagstillstånd med stängda vägar och skolor som följd).
Typiskt nog eftersom vi i morgon fredag skall ut på vägarna ner mot Fishguard för att ta färjan till Rosslare för att köra vidare till byn Slane norr om Dublin.
Vi ska till Slane Castle lördag och till Finnea på söndag.
Om det nu inte blir oväder och snö, för då stänger hela Storbritannien ner verksamheten, vägar, färjor, tåg och arbetsplatser. Snö har kommit i går, ca 3 inches i Yorkshire. Resultatet är att 45 skolor stängt i dag.6 cm snö stänger skolor här borta, mest för att man inte har beredskapen för att salta och hålla vägarna halkfria och körbara.
Det kanske låter som om jag gör mig lustig på britternas bekostnad, men inget kunde vara mer fel. Vi räknar ju också med att det skall vara snöfritt i UK under vintern, Skottland undantaget, så det är klart att de inte har samma beredskap som vi måste ha hos oss. Och till och med hemma kommer alltid den första snön som en överraskning!

Hundarna har det i alla fall varmt och skönt i sina doublecoats från Waggers (finns länk på hemsidan). De har goa varma bäddar och de sköna täckena på sig på nätterna. När man kommer ut på morgonen är de alldeles varma och goa under sina täcken.
Jag gissar att kylan som just nu parkerat över övriga Europa även lägger sig över UK nu. Jag hoppas att vi tar oss till Irland och att vi kommer till start. B&B i Slane är bokat och klart, allt förberett för våra två open trials.

Apropå att stänga verksamheten, Kate Middleton och Prince William’s bröllop har naturligtvis huvudrollen i många media just nu.
Bland annat har ju beslutats att göra deras bröllopsdag till Bank Holiday, vilket innebär att alla är lediga från sina jobb. Denna storvulna gest kostar den redan hårt ansträngda brittiska ekonomin 60 billion pounds sterling, pengar som inte finns, vilket bekymrar många britter såklart. Allra hårdast drabbas småföretagare som ska stå för lönerna utan någon produktion.
Det är närmast ofattbart att ett kungligt bröllop skall kunna få de här konsekvenserna.
De borde gifta sig en lördag eller söndag till att börja med tycker jag. Det borde gå att förena nytta, nöje och kungliga bröllop kan man tycka.

I dag tränade vi inför våra starter, Roger har en start på Novice trial med Fred på lördag och jag startar open trial på Slane Castle lördag.
Janne startar Red på svenska RM ’s första dag på lördag.

Katarina gick med Katie som utvecklas varje dag här borta.
Dom utvecklas för den delen båda två, Katarina under Rogers strängt övervakande öga och Kate med hjälpen hon får av Katarinas framsteg. I dag eye-wipade hon tillsammans med Katarina en slarvig Birgitta och en slarvig Will, som missbedömde avståndet på en markering grovt. Will var dessutom olydig så det hjälpte ju inte direkt upp situationen. J
Vi utsatte hundarna för svåra apporter, planterade av Roger tidigt i morse, de var alltså helt blinda för hundarna. Några gjorde vi bra, andra inte alls bra. Men säger man inte att genrepen ska vara dåliga? Jag hoppas att det stämmer för vår del, för Will var inte 100 %
i dag.

I går ringde det hemifrån Sverige, våra vänner Håkan med sin flat Frank och Roger Blom med unga Meadowlark Arawn (Will-Skipper) godkändes på KKL i går. Duktigt gjort, särskilt som det var minus två och hundarna skickades ut i havet ett antal gånger för att hämta änder. GRATTIS båda två, vilka träningskompisar vi har!

Just nu ligger vi i varsin soffa med en rykande thekopp, Katarina dessutom med ett rykande färskt nummer av Shooting Times och jag med laptopen. Vi har inte trådlöst här uppe i Dairy Farm Cottage så jag skriver ett word-dokument på eftermiddagen och kopierar in det i bloggen dagen därpå. Vägarna upp till Dairy Farm är kringelikrokiga och omgärdade av de typiska höga häckarna. Möter vi bilar (oftast en lerig Landrover körd av kepsförsedd farmer med obligatorisk bordercollie i passagerarsätet) får man backa till närmast förekommande mötesplats för att kunna passera.

Nu mumsar jag vidare på innehållet i en Quality Street burk och fixar mig en kopp the till!

Håll tummarna för oss allihop på lördag och söndag, och håll tummarna för att vi tar oss till Irland!

3 kommentarer till Bitterly bitterly cold

 • Vi håller tummarna tassarna och tårna! och hälsar god helg från ett alldeles vitt och väldigt snöigt Halland!!!! Kramar från oss till er allihopa!!!!

 • “obligatorisk bordercollie i passagerarsätet”

  Jaaaa. Ni borde tagit mer er Rut, så ni inte hade sett ut som turister, menar jag! 😉

  Skönt att höra att det går bra för er och att ni trivs.

 • Underbart att läsa dina målande beskrivningar av GB. De är mitt i prick! Härliga minnen kommer över mig från min tid i “paradiset” när jag läser din blogg.
  Önskar er all lycka i helgen! Håller även tummarna för Janne i Skåne.

  kram från Pia & Asti

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 279Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.