Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

De danska dagarna

Nu var de fyra danska dagarna över. Jag är ordentligt trött i dag, och morgonens joggingtur var välbehövlig och avslappnande. Att arrangera detta kräver en hel del jobb, samordning, planering och inte minst TID. Tack o lov föll det mer än väl ut, och vi kommer att anordna sex dagar i Danmark nästa höst och ett par svenska dagar. Vi har funnit nya ställen som vi är nöjda med, där hela upplevelsen är 100 % rätt. Det känns viktigt att försöka få alla delarna att stämma, boenden, grupptrivsel, samvaron och hundträningen. Skyttarna skall ha fantastiska dagar och också hundfolket. Det är nästan det svåraste att få till.
Vi kommer att göra lite annorlunda nästa år, man lär sig ju av jungfruresan till nya ställen.
En tanke är att erbjuda de som var med oss i år att komma på träning i sommar, augusti kanske, för att stämma av. Det gamla vanliga är problemet, att hålla hunden i området i noggrant näsarbete och att inte rusa.
Jag tycker inte att den delen är svår, men den måste tränas, och tränas på rätt sätt.
Att bara vissla närsök i en aldrig sinande visselkonsert på samtliga apporter fungerar inte. Och stopp betyder stopp även under jakt. Hundar blir inte “galna” i sockerbetor som någon slags naturlag, det är helt enkelt så att hundens grundutbildning, relation till föraren och dressyr avslöjas brutalt i den situationen. Många fina situationer har alla fått, såväl skyttar som apportörer och alla hundarna har lyfts sig under dagarna, en anledning till att faktiskt satsa på att vara hela helgen.

Fyra domarkollegor var vi den här helgen, och vi var rörande överens om att nästa domarkonferens borde förläggas under två dagar på det här viset. Turas om att skjuta och föra hund, och givande diskussioner efteråt. Det skulle vara mer givande än att sitta i skolbänk i två dagar – och mer tydliga situationer att diskutera.

Många glada skratt har det blivit och jag hoppas och tror att våra kunder har fina minnen med sig hem. Bilder som Hanna Nilsson tagit får beskriva lite om helgen!
Paddy har fått gå vid min sida under helgen – och jag hoppas han kryar på sig snabbare än vad vi trott, han fick gå på ett par fåglar till och med. Ett par riktigt fina uppvisningar stod han för!
DK

DK1

DK2

DK3

DK4

DK5

DK6

DK7

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 151Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.