Sortera nyheterna
Arkiv

Efter en helg i Härnösand

Jag har just anlänt tillbaka till Småland efter en helg i Västernorrland.
Maria Påhlsson hade ju en kursidé om tre helger med samma grupp för samma instruktör
och vi har nu avverkat den andra helgen av tre.
Trevligt gäng med intresserade och ambitiösa förare.
Det skall säkert gå bra för dom.
Vid lunchen i lördags framkom några frågor om arrangemanget. Det var inte SSRKs Avdelning Västernorrland som var arrangör utan Mia Påhlsson privat.
Vad gäller då?
Ja nummer ett att vi sköter våra åtaganden gentemot Skatteverket och kan uppvisa F-skattsedel.
Är det viktigt för deltagarna på kursen verkligen?
Jo det är det faktiskt, för anlitar man någon utan F-skattsedel så anställer man personen och kommer vid en granskning få betala 30 % utöver vad man redan betalat instruktören i arbetsgivaravgifter,sociala avgifter och försäkringar.
Apropå försäkringar så är det nästa puck. Om man driver kursverksamhet genom avdelningarna är ju deltagarna försäkrade via SSRK´s särskilda försäkring som skyddar medlemmarna.
Så är det inte vid privata kurser, man får själv kolla upp att instruktören har en gällande ansvarsförsäkring för sin verksamhet och vad den omfattar.
Det är bra med privata aktörer och ett stort utbud av kompetens.Men man är ansvarig som arrangör eller träningsgrupp att kolla upp att allting är okej, så slipper man obehagliga överraskningar i efterhand.

One comment on “Efter en helg i Härnösand

  1. Anonymous on said:

    Hej och tack för en intensiv men mycket bra träff i helgen. Har fått mycket att tänka på och listan blev lång som skall tränas på innan nästa tillfälle. Hade det så gott båda två.

    Tove o Pixie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.