Sortera nyheterna
Arkiv

Engelsmän och snö

I går kom fem centimeter snö i Sussex, England. Det fick morgon-tv South att uppmana folk att stanna hemma från jobbet.En miljard pund kostar snön britterna om dagen.Och det tror jag säkert om människor inte åker till jobbet för fem centimeter snö.Vi åkte till Tunbridge Wells och gick på Chris Potter’s jaktbutik. Inga problem att köra om man tänker på väglaget, men engelsmännen är inte vana att köra och media hjälper inte till direkt med sina ständiga uppmaningar att inte ge sig ut alls.Folk stannar hemma från jobbet, stängda skolor (!), tåglinjer, flygplatser (Gatwick stängde i går) och vägar.

Eftersom man inte har antifreeze i spolarvätskan så fryser den. Det löser en del genom att veva ner rutan under körning och spraya vatten från en flaska som man har inne i bilen på rutan.
Samma morgon-tv hade instruktion om hur man borstar bort snön från bilen innan man kör (om man absolut måste köra) och informerar om att man kan få böter om man inte borstat bilen ren från snö.
I natt kom 25 cm snö.Bilderna är tagna i morse!
Jag gick ut och började skotta med Sue´s poop scooper, det enda som på det minsta vis kan liknas en skovel. I övrigt finns bara krattor och trädgårdsspadar. Katarina anslöt med trädgårdsspade och grannen Tim kom också och hjälpte till. Först undrade han varför vi skottade alls, det kunde ju komma mer snö?
Vi lyckades skotta hela Sues gård ren, och resten av dagen har varit sköna snöpromenader , tvättande, städande och installerande av trådlöst (Katarina).
Jag förstår att det är väldigt ovanligt med snö här nere i England så här års, men skall verkligen hela landet lamslås av snö?
I dag är alla tåg från London inställda, Gatwick stängt, flera stora vägar stängda, tiotusentals skolor stängda. Saltbilarna är inte ute och ingen vet varför.
Kanske tittade dom på morgon-tv och bestämde sig för att inte gå till jobbet? 😉

One comment on “Engelsmän och snö

  1. Hahahaha när du skrev om flaskan man sprutar på rutan så bara poppade Mr Bean upp i rutan….inget roligt för engelsmännen men jag kunde inte hjälpa :O))
    Ha en supergo andra adventshelg!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.