Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Gortin dag 2

Vi samlades precis som i går på Gortin Main Street och tog en kopp the tillsammans med de andra. Stämningen är vänlig och skämtsam, alla vet att det snart skall bli allvar när vi kommer upp till markerna på Gortin Estate.
Katarina och jag har gått i linjen och haft första parkett på alla fåglar och hundarnas arbete.
Kan inte annat än tänka igen på vad man ibland hör, de brittiska/irländska hundarna kan inte söka.Jag vet inte vem som kom på den skrönan, sannolikt någon som inte varit ute och sett de här hundarna i arbete. De jagar (=söker??) så intensivt och noggrannt i de här urtuffa markerna att man ibland tror att de gräver. Och det måste till när en rapphöna går ner och gömmer sig i de tunnlar som blir under ljungen, björnbären och ormbunkarna. Det går inte an att springa med hög näsa i full fart i stora slag.
Pekhundar är de verkligen inte.Men effektiva jakthundar. Att springa fort och att jaga intensivt är två helt vitt skilda begrepp.Viltfinnarförmåga mäts inte i områdets storlek eller i att hunden varit i hela området. Att täcka mark och att befinna sig i marken är olika saker.
Eyewipe förresten, det är när en hund blir sänd på en fågel som den inte finner i det område fågeln fallit, blir tillbakakallad och en annan hund får chansen och lyckas. Då har första hunden blivit eye-wipad, och då är man ute ur leken.
Alan Roundtree vann och kom tvåa med sina två hundar i dag, och därmed tar han båda med sig till IGL eftersom tvåan Edward redan var kvalificerad.
Jag och Katarina njuter varje sekund, vädret ler mot oss, människorna är vänliga och generösa, fina hundar har vi och jag tänker insupa varenda möjlighet till att lära mer och bli bättre handler och tränare.
Nu har vi käkat pubmiddag och är tillbaka på rummet! Nu skall vi titta på de bilder vi tagit i dag och sen kommer de på bloggen!
Kram på er alla i Sverige som vi har hört har snöslask på en del ställen. Vi är på den grönaste ön av alla – Irland!

4 kommentarer till Gortin dag 2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 545Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.