Sortera nyheterna
Arkiv

Hemma igen

Sista veckan var utan uppkoppling, därav de dåliga rapporterna. Vi åkte till Graham på frukost, och det hade blivit så mycket plusgrader att den mesta snön var borta och vi kunde träna.
Tar gick väldigt bra och vi fick massor av beröm av Graham.
IGL var underbart av två skäl – Janne överraskade mig genom at dyka upp i stugan där jag och vännerna skulle bo! Det var underbart att träffa honom igen -och att få dela IGL med honom igen utan inblandning av utryckningsfordon den här gången!
Första dagen hittade vi vår favorit, en ung självlysande hund.
Han är halvbror till vår Blue, som nu ägs av Hege i Stavanger. Dell är en lite mörkare kopia av Blue, samma aktion och stil.
Att få följa denna två och ett halvt år gamla hund över tre dagar och få se honom vinna var fantastiskt. Tvåa en tik efter en annan hund jag hållt ögonen på , FTCH Hamford Zealot of Highseas. Jag har kikat på många avkommor efter honom och det är ett av skälen till att Paddy kom till oss. Paddy är efter FTCH Bedgebrook Excalibur, som är efter Hamford Zealot..
Danska Elitpröven stod näst på programmet. Två svenska hundar var med, Red och Fetch. Red blev tyvärr eyewipad på eftermiddagen dag två på en fågel skjuten av andra linjens skyttar. Diffusa anvisningar i en väldigt tät och snårig skog gjorde att Janne kallade Red ifrån området där fågeln fanns. Sånt händer!
Fetch hängde med till dag två men fick tacka för sig på eftermiddagen då hon hamnade i minerat område och fick med sig fågel hon inte var anvisad. Vann gjorde Mogens Pedersen med Ffynnongain Gunner, helt rätt hund på översta plats! Tredjevinnare blev vår goda vän Thomas Ploembaeck med Hillus Powell. Tvåa blev Gert Möller med Ravensbank Swift! Grattis till alla!
Nu är jag hemma och tvättar så maskinerna glöder. Hundarna fick sin långrunda på morgonen och Sören Norén har just åkt vidare hem efter att ha parat med Red.
Skönt att vara hemma på Björkåsen!

3 comments on “Hemma igen

 1. Välkommen hem!, det har varit roligt och intressant att följa din resa på bloggen.
  Hoppas vi ses snart.

  Kram fam Rosvall

 2. …å ”alla” vi andra som träffat Janne visste att han skulle åka över och överraska dig :-)) KUL att det blev en riktig överraskning!!
  Och KUL att du är hemma igen 🙂
  KRAM!

 3. Anonymous on said:

  It´s been great following your trip 🙂 Jennifer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.