Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

I dag onsdag


I dag vaknar vi till regn mot taket. Vi somnar tidigt på kvällarna , nästan aldrig efter nio, och sover till halv sju. Man kan konstatera att vila var behövligt. Vi äter helt sjuka mängder Quality Street och njuter i fulla drag.

Resan är viktig för mig på många plan. Det är en vidareutbildningsresa, parningsresa och en möjlighet att hitta nya intressanta hundar och knyta nya kontakter och förvalta de gamla. Jag kommer hem påfylld med energi och kunskap inför det nya kursårets verksamhet!

I morgon ska vi på prov igen, Glennoo heter området. Jag har varit där, det är en mark som genombryts av raviner och bergsskrevor, tung ljunghedsmark och täta buskage. Fina marker där man går med spaniels och stöter beckasin och rödben.
Keith är fantastisk, han ser till att vi har det bra hela tiden. I går var vi och apporterade på ett gods, faktiskt första dagen under de dryga två veckorna vi varit här. Dagarna har varit fulla av prov och träningar helt enkelt!

Den nya hunden heter FTA Portlick Ralph. Han är ett fynd till våra linjer . Jag ville använda GBFTCH Myreton Diablo of Glenoch för några år sedan men då hade han blivit steril. Myreton Diablo ( son till Baildonian Baron of Craighorn) vann bland annat Irländska Championshipet två gånger. Ralph är en son till Diablo och moderlinjen är Killerisk-dominerande. Killeriskhundarna är ett begrepp. Riktiga irländska viltfinnare, starka, modiga hundar som inte skyr någon terräng och är kyliga mellan öronen.
Stamtavlan och intrycket jag får av hunden in flesh är överens – ett fynd!
Ralph har HD 0-0 ED 0-0 testad clear för CNM och prcdPRA samt ögonlyst ua i år. Han är fem år gammal, och säljer honom till oss gör Tom Nolan. Någon veckas förhandlingar är över!

8 kommentarer till I dag onsdag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 124Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.