Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Köpa vuxen hund från Irland eller Storbritannien

Jag har köpt in en hel del vuxna hundar från UK och Irland under många år. Både till mig själv och andra. Det är stor efterfrågan på röntgade, friska och grundtränade hundar. Jag har hjälpt många klienter att finna sitt önskemål. Och har ständigt förfrågningar. 

Oftast vill man ha en hund man kan sätta i gång med direkt, jaga med, träna eller så kan man av olika skäl bara inte ha valp.

Det finns mycket hundar till salu, men ofta köper man nån annans problem. Därför är det klokt att vända sig till mig eller någon annan med pålitliga kontakter.

Men…det är fortfarande du som måste göra jobbet med hunden. Mycket hänger på dig. Att ta hem en unghund som är grundtränad är inte samma sak som att ta hem en ny bil, vrida om nyckeln och köra i väg! 

Det är bland de svåraste som finns att köpa en sån hund, man känner inte hunden och behöver lägga tid och jobb på att få hunden att bonda med en.

Det är ingen bra ide att ”låta den landa” eller ” ta det lite lugnt” i början. Tvärtom rekommenderar jag mycket tid, kontakt och testande av grundträning. Korrigera det du inte vill ha. Beröm massor det du vill förstärka. Var tydlig. Det är viktigt så att hunden finner sin plats så snabbt som möjligt, att hitta sin plats i relationen till dig står för trygghet. En jaktavlad hund vill jobba, använd den självbelöningen för att snabbt skapa ett band.

Vilka kommandon är hunden van vid? Använd samma, det är tufft nog att byta hem och anpassa sig. Om du tror att det är mindre jobb med en vuxen hund så tror du fel. Det är en spännande resa att hitta varandra, att känna när kontakt och förståelse kommer och allting faller på plats. Det tar tid. Att ha bråttom är en dålig idé. Av helt naturliga skäl tar det tid att hitta varandra och forma hunden som man vill att den ska fungera, inte bara i arbete utan hemma. Många av dem har aldrig bott inomhus och kommer att behöva hjälp att vänja sig vid det. Att hitta till ytterdörren, inte pinka inne, bo inne i värme. 

Det är värt att lägga tiden på hunden, det kostar ju en hel del att ta in vuxna hundar.

Tikar är svårare att få fatt i än hanar. Om intresse finns , ha inte bråttom. Det tar tid att hitta rätt hund. Och det är väl värt väntan. 

Jag föredrar att träna mina från scratch, från valp och hela vägen till mål. Men jag har också tagit mig an tränad hund. 

Det är helt enkelt frågan om vad man själv föredrar! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 150Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.