Sortera nyheterna
Arkiv

Kurser och ett B&B och valpplaner

Nu blev det länge sen igen – så där som det inte alls skulle bli. Det har varit full galopp, eller till och med fullt sken den sista tiden.
Kenneln är ju alldeles klar nu, bara markarbete i form av växter och skydd är kvar att pula med till våren. Hundarna stortrivs i sina nya bostäder och jag trivs att arbeta därnere.

Vårt Stora Projekt är i full gång – vårt B&B projekt! Det byggs och snickras för fullt  och skall enligt plan ha de tre första dubbelrummen klara till början av april. Det blir en reception, en liten café-hörna, Wifi och TV-kanaler. På baksidan utsikt mot stora dammen där vi ska göra en uteplats med grill och möjlighet till många trevliga kvällar efter kurser och träningar!

Rummen blir inredda med lantlig B&B-känsla och hundkorg i varje rum – hundar välkomna alltså!

Ni som kommer till oss på Björkåsen för att gå kurs eller har andra ärenden hit kan alltså boka rum och vakna här på plats!

Vill Ni dra ihop ett gäng och komma och träna på våra marker – ha tillgång till skytte, murar, fårstängsel och fantastiskt fin terräng så hyr ni in er över helgen på vårt B&B, tränar och umgås utan instruktör – Ni sköter er själva. Hela maj finns att boka för egna träningar – för jag är borta alla helgerna och jobbar, så ingen kursverksamhet är i gång i maj på gården!

TRIPPELDIRIGERINGSKURS!

För tredje året kör vi trippeldirigeringskursen – kursen som varit väldigt uppskattad och givit fina resultat till deltagarna.

Under tre weekends träffas vi på Björkåsen och arbetar igenom utbildningsstegen för att få en dirigerbar hund.

20-21 April är första tillfället

8-9 juni andra tillfället

17-18 augusti är tredje tillfället

Mellan kurstillfällena skall Du som deltagare arbeta igenom den individuella träningsplanen Du får med Dig efter föregående kurstillfälle. Det är viktigt att följa den träningsplanen så att man kan kliva på nästa steg helg två med en hund som är trygg och genomarbetad och redo för steg två.
Vi arbetar med linjer, signaler och tecken. Framför allt arbetar vi med hunden, steg för steg.

Kursen kostar för alla tre helgerna 6000 kr inklusive moms och ansvarsförsäkring.
Max tio deltagare

Anmäl senast sista mars på meadowlark@live.se

Jannes populära vattendirigeringskurser återkommer i sommar vid två tillfällen!

Kika i kurskalendern på hemsidan!

Välkommen till oss på Meadowlark Gundogs och B&B!

Borderterriervalpar på Björkåsen!

Carmal´s Dolly aka Castro löper och skall paras om nio-tio dagar med SEUCH DKCH RUCH LTCH LACH NordJ(g)CH SVCH J Sub Terram Pang På Rödbetan

Kombinationen förväntas ge lika trevliga borderterriers som föräldradjuren är – och lika dugliga jakthundar som de är!

Meadowlark Tombraider har kommit till oss igen från matte Kattis Oscarsson i Umeå. Hon har haft en kull hos oss tidigare , en liten sådan med väldigt fina individer.
Vi parar henne om en vecka med Lakedown Diawl Bach. Valpar leveransklara mitten av juli.

Rimrock Sioux ( GBFTCH Farmclose Paddy – OFTW Ffynongain Silk of Rimrock) har flyttat till oss från Jenniger Grundsten. Jag hjälpte Jennifer att ta in Kharma 2008 – hon kom samtidigt som Red och Tar. Vi kom överens om att ev samarbeta runt henne i någon form. Jennifer har inte riktigt känt att tid och intresse funnits och erbjöd mig att ta över henne vid årsskiftet. Det är vi glada för, hon har en väldigt trevlig och för Sverige inte så väldigt representerad stam. Simons tik som är mamma var en fantsatiskt fin tik som vann ett open trial i UK. Pappa är härlige GBFTCH Farmclose Paddy, en flott stilfull hund som använts ganska liet på grund av att bär anlag för CNM. Kharma är dock testad fri.
Hon är social, glad och trygg. Hon smälte in i tikgänget direkt utan några bekymmer alls. Hon skall paras men jag har inte bestämt hane ännu.
Kharma är en gul tik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.