Sortera nyheterna
Arkiv

Mina assistanshundar

Vad gjorde man utan sina hundar? Vad gör man utan en hobby? Jag tänker ofta på de av mina gamla arbetskamrater som inte hade nån hobby och som hade helgplaner som tvättstugetid och en tur till IKEA. En annan hade bilden fullpackad med hundar och packning, alltid på väg till något prov eller någon jakt eller någon träning. Nu när jag är sjuk är jag ännu gladare för det. Jag vet inte hur jag skulle orkat igenom de tunga behandlingarna utan mina hundar och mina vänner.

Castro lämnar mig inte med en decimeter när jag är som sämst. Hon ligger tätt intill och slickar mig då och då försiktigt på kinden. Måns likaså. Han spinner uppmuntrande och följer mig vart jag går.

Mina labradorer vill också vara nära. Dave och Poppy måste tränas. Två teknikpass var i vecka och två pass med markeringar, störningar och ”rabbits”. Jag vill ju att de är i form till hösten. Min lille Blue är bara nio veckor och tränar just nu på sitt namn. Och på att slicka mig på näsan.

Vännerna är lika viktiga. Att bara få ha såna vänner som jag har. Det är en otrolig rikedom och jag är verkligen rikast i världen. Tack alla som verkligen finns för mig, jag får galet mycket pepp av er alla.

I går gick jag promenad med två kompisar. Ut i friska luften, prata av sig om tragiken med Meg som vi nyss förlorade, om oron för blodprover och cellgifter och så skratten! Två timmar underbar batteriladdning.

Har ni en plan med er träning av hunden?  Jag håller rätt hårt på min planering inför hösten 2019. Teknikpass och vanlig träning två gånger var per vecka. Fyra dagar i veckan träning alltså.

Jag längtar till England nu. En snabbvisit blir det i april, en judges conference ska vi hinna med. Det finns så mycket att lära sig, man blir aldrig fullärd. Det är så roligt. Det är synd att så få svenskar tar chansen att åka över och delta. Det är öppet för alla. Gudarna ska veta att det behövs ständig fortbildning, även de som ”kan allt” och därför bara dömer.

Här kommer en sanning i ämnet retrieverträning.

För att det ska vara meningsfullt att börja träna sin hund måste den gå lugn och följsamt vid sidan, kunna stoppas, vara tyst och kunna apportera, inklusive lämna av korrekt. Annars är det meningslöst . Att fortsätta att träna en hund med ovanstående fel är att gräva sin och hundens grav!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17 311Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.