Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Nyheter

Bloggtiden räcker inte till, men snart är jag på Den Gröna Ön och då skall Ni få följa med på en ny blogg-resa!
Vi gratulerar :
Grattis Malin Karlsson med Meadowlark Branwen till Godkänt KKL!
Grattis syster Meadowlark Rhiannon och Anna Tellner till 1 NKL!
Hillus Powell och kära vännerna Thomas Ploembäck och Iben Pytlick till CERT på A-prov Danmark!

Meadowlark Afon Tywi löper nu -och reser med oss till Irland. Originalplanen var att para henne med IGL vinaren från förra året Delfleet Neon of Fendawood, men det kommer inte att fungera rent fysiskt/geografiskt när Tywi nu började löpa lite tidigare.
Just nu lutar det åt Nigel Carvilles INT FTCH Marranscar Blackcap ( GBFTCH Rod Wallace of Leadburn-Weathers Ivy Of Marranscar ). Han är linjeavlad på GBFTCH Aughacasla Sam of Drakeshead, och jag tror att det passar bra till Tywi som är en kraftpaket som inte väjer för något! Men jag tittar också på Martin Rush´s gula GBFTCH Rumbleton Quicksilver, en stencool hane med fina viltfinnaregenskaper och iskall attityd i alla lägen. Hans stamtavla tilltalar, se här http://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=443301
Sam, Baildonian Baron och Turramurra Teal finns här och tilltalar mig.

Tywi startade i vinnarklass på A-prov i Danmark den 11.10 och var med nästan i mål när en apport blev för lång och Tywi blev för olydig. Det var ett walk up prov, en provform som passar henne bra.
Tywi har stort mod och forcerar vilken terräng som helst. Hon är stark och tålig. Jag uppskattar det mycket då jag är rädd att få för veka, lite försiktiga hundar. De skall vara starka jakthundar, men inte svåra att föra. De får heller inte “dö under pipan” utan ha mental kraft att försöka på nytt och på nytt.
De skall orka långa dagar och tåla träning.

A-provskurserna har funkat kanon i år igen – uppskattat är det att få träna hundarna i “the real thing”. Det är nödvändig träning för att kunna lyckas på A-proven!

Till helgen dömer jag Retriever-Mästerskapet och sedan kör vi söderut.

Fotot föreställer GBFTCH Rumbleton Quicksilver och är taget av Peter Raneryd under förra årets Championship på Sandringham.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 546Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.