Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Siggefora i går!

Jag har varit iväg och dömt ett NKL prov i Östra avdelningen. Tack till Marie Ahlgren och Mette Franek i provledninen och tack till mina funktionärer! Vi hade en trevlig dag trots väder och otursamma ekipage.
SSRK Prov gäller ju nu för anmälningsystem till SSRK´s olika provformer. Bra tycker jag som tycker att förändrings och förbättringsarbete är av godo och att pappershantering hör till åttio-talet.
En riktigt synlig förändring är deltagarna. När systemet lottar har alla samma chans att komma med och vi fick därmed se en hel del ny ansikten i startfältet. Prisbilden blev också helt annorlunda dessvärre, men jag gissar att det är av övergående karaktär. Vi kanske kommer att se en försämring av statistiken på raserna ett tag men jag är övertygad att det kommer att rätta till sig när fler får provrutin.
Enda sättet att få provrutin och enda sättet att komma in i miljön är ju att starta på prov. En större bredd ger en bättre elit, alla vinner på det. Oron att inte få tag i funktionärer har ju hörts från en del avdelningar.
Jag tror att vi satt oss i problemet genom att acceptera systemet som bygger på “vad får jag för det?”.
Får man inte tag i funktionärer får man ställa in  proven. Alla vill starta så jag tror i sig att det ger funktionärer över tid. Förr var det inga problem att få fatt i funktionärer, alla ville hjälpa till och lär sig mer.

Annars kan man motionera om att ändra reglerna för vem som har företräde till prov. I dag är det provledare, markägare och domare. Allt går ju att ändra i en förenings regelverk och bestämmelser. Det konstiga blir att ha en formulering i RoA och sen en helt annan “under bordet” tillämpning när det gäller lottning.

Jag är mer än positiv till SSRK Prov och är faktiskt lite förvånad (eller inte med tanke på förändringsångesten) över motståndet från en del håll. Att det blir lite problem första året systemet kör är inte konstigt, det hade hänt vilket år som än hade varit första året.
Hur som helst hade jag en trevlig dag i går – och inga sura miner syntes trots att priserna lös med sin frånvaro. Vi tog oss tid att hjälpa till att träna och råda förarna med det som brast för dagen i stället!

B-provsträningar rekommenderas att köra som kursform – det är ett superbra sätt att förbereda ekipagen för sina starter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 124Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.