Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Team Meadowlark

Ett underbart gäng har nu träffats ett antal gånger för att lära sig att träna sin hund för A-prov. Vi har nött tecken, signaler, hålla ett område, tränat markering, när ska man gå in och styra och när ska man ge tusan i att blåsa?
Gänget är sammansvetsat och vi har haft otroligt roligt under våren och sommaren. Nu är vi snart framme vid våra två jaktdatum.

Nu skall vi omsätta det vi tränat i praktik, och göra det i A-provets rätta element, jakten.
Alla har lärt sig mycket under resan, alla har blivit duktiga att föra sina hundar och att tänka rätt.
Vi kommer att fortsätta att satsa på våra uppfödningar på liknande vis och fortsätter helt enkelt Team Meadowlark även nästa år. Då tänker vi ta er till Danmark på walk up bland annat..
Vi tycker att jakthundar skall prövas på jakt och att meriter tagna på jakt säger betydligt mycket mer. Vi hoppas att vårt duktiga Meadowlarkgäng kommer att ha mycket roligt på A-prov framöver och att de ska få nytta av sina jakthundar på jakterna.
Apropå A-prov, vi har fått en ny regim i SSRK HS, och det har bland annat givit oss ett rejält uppsving på A-provssidan, ett väl behövligt sådant. Ett taggat gäng har jobbat tillsammans framåt för att skapa ett flöde av prov för medlemmarna.

Nu finns alltså både provkalender och datum klara i god tid. Att det inte finns några ( tillräckligt många) A-prov i Sverige är alltså inte riktigt sant längre. Ett tjugofemtal Elitprov får vi i år.
Vi hoppas på mycket besök från de andra nordiska länderna och efter att vi dessutom (äntligen och efter en del påtryckningar från FCI) öppnat vårt RM för utländska hundar hoppas jag på stor konkurrens och därmed utveckling av våra prov, förare, hundar och bedömning.
Tveka inte att anmäla till proven – provkalendern finns på http://www.ssrk.se/ i högerspalten finns program retriever A-prov.

Vi syns på prov!

En kommentar till Team Meadowlark

  • Funderar på att måla om Chili till en labrador och säga att hon är en valp du har glömt bort, så vi oxå kan få vara med, låter helt tipptopp! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 162Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.