Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

2014 – ett nytt år igen!

Dags för ett nytt år, att vända blad igen. 2013 var ett år som erbjöd många händelser och aktiviteter, de goda tar jag med mig och de dåliga hoppas jag glömma bort. Björkåsen B&B-projektet startades upp, och som det byggdes.Det är ännu inte klart, övervåningen snickras på som bäst i skrivandes stund. Där blir fyra nya rum, badrum, ett konferens/allrum och kök. Ett verandadäck skall byggas på baksidan ner mot dammarna och planen är att ha en riktigt mysig uteplats med badtunna och grill. Av de valpkullar vi hoppades på blev en border kull (vår första) resultatet. Tre tomma tikar var kanske inte enligt plan, men sånt händer och nu ser vi framåt med otroligt spännande och roliga kombinationer framför oss.

Vi är väldigt glada och stolta över de hanhundar vi äger och de avkommor de lämnar efter sig. Vi har högklassiga blodslinjer representerade och försöker hela tiden hålla den höga standarden, därav har några hundar lämnat oss under året av olika skäl. Några nykomlingar har det traditionsenligt blivit, labradorerna FTW Oakleaf Warlord och Drumgoose Rancher samt spanieln Corrib Meadowlark har anslutit till truppen under 2013. En wachtelhundsvalp, Sydvindens Trixie har också kommit till oss.

A-provsstarterna har tyvärr blivit få för oss, vi har inte haft turen med oss i lottningen riktigt 2013. Så har jag ju dömt en hel del vilket naturligt gör att jag inte kan starta och heller inte Janne. Så blev det men det skall bli ändring på det 2014. En enda chans att starta på Novice i UK fick vi och den chansen utnyttjade duktige Janne och numera FTW Lakedown Diawl Bach på bästa sätt – genom att vinna direkt!

Vi hade ju en förhoppning om att få många prov till stånd i Södra Sverige genom att samarbeta över avdelningsgränserna. Kanske blir den idén också mogen och gångbar längre fram, vem vet? Hoppas kan man alltid, andra idéer som förkastats har ju legat till sig och diskuteras nu. Det finns många möjligheter till prov i Skåne men inte hur många personer som helst som kan engagera sig där. Om man kan samarrangera med närliggande avdelningar som kan bidra med provledning och annan funktionärshjälp underlättar det såklart och därmed kan fler prov arrangeras, till medlemmarnas gagn. En bra win-win lösning helt enkelt.

Jag har under året suttit som jaktprovssekreterare i Småland, ett roligt med ganska arbetsamt företag. Jag tackar mina styrelsekompisar för deras tålamod och hoppas dom står ut ett år till! Vi har ordnat ett mycket uppskattat mocktrial och skakat liv i gamla Vegby Challenge Cup igen – jättekul att jobba med engagerad stab med många ideer! Två irländska domare hade vi bjudit in till det evenemanget – det uppskattades. Vi skapade en FB-sida för SSRK Småland – ett bra sätt att nå ut till medlemmarna och dela information direkt. Vi har haft två KKL i Småland under 2013 – jättekul att få i gång A-provsverksamhet även här, möjligheterna finns ju! Jag har också försökt utöka medlemmarnas möjlighet till att starta hund på B-prov genom att lägga till två prov i programmet för 2014.  Allt klappat och klart men fått nej av högre instans – jag hoppas att sista ordet inte är sagt i frågan ännu.

Meadowlark Gundogs med sina olika verksamheter har nu blivit AB, Meadowlark Gundogs AB alltså. Det är ingen direkt skillnad för er som kunder – men det blir bättre och tryggare för mig.shootingdays2 shootingdays3 shootingdays4 walkinf

 

Vi firade ju in nya året i Norfolk med vänner, ett bra sätt att starta upp 2014 på tycker vi.

Puma är parad med Red, och vi väntar på att Tywi skall komma i löp när som helst. Till sommaren paras ytterligare tikar, mer info kommer om det här på hemsidan!En borderkull föds också under sommaren – Castros första kull är underbart fin och lovande på alla vis.

Kursverksamheten är redan i full gång och jag hoppas att vi ses under året!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 532Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.