Sortera nyheterna
Arkiv

3T´s Novice stake på Emblehope and Burngrange – Gant debuterar

17/09/2022

I startfältet såväl som skyttar på Emblehope återfanns så gott som uteslutande domare och synnerligen välrenommerade handlers.

Janne steg upp klockan fyra och körde till Emblehope. I bilen fanns fyra engelska rapphöns och hundarna :-). På vägen innan samlingen stannade Janne och värmde upp Gant. Att slarva med uppvärmningen är en kassaskåpssäker flopp. Gant kändes fin och förberedd. Efter två tysta minuter för Drottningen ( görs nu på alla evenemang, jakter , träningar och prov) var det dags att gå ut i den minst sagt utmanande terrängen. Mark Demaine och Per-Anders Edvinsson återfanns bland skyttarna, PA är en grym skytt så det kändes bra för provet. De här proven är otroligt beroende av skyttarnas skicklighet. Vi vill ha döda fåglar på backen och helst slippa fågel som träffats lätt i en vinge och som är svår att finna även om den skickas på direkt. Skyttet var utmärkt. PA sköt fyra av Jannes fem fåglar, alla döda.

Väl inne i linjen blev det en timmes fotgående innan första fågeln. Mycket ormbunkar, tätt och bökigt. När marken ändrade karaktär kom första fågeln som sköts av PA, föll död ner 50 meter framför linjen. Gant hade inga problem att hitta den snabbt, en bom-bom apport 🙂

Nästa fågel sköts av Mark och föll bakom en hög mur. Janne skickade Gant som andra hund på den eftersom den första hunden misslyckades med uppgiften. Gant lyckades fint med uppgiften, vi lägger mycket tid på att hoppa hundarna i alla möjliga och omöjliga situationer. Det tackar man för i såna här lägen.

Vi går vidare och det som sker härnäst är att vi går in i ett område med mängder av fågel.. Mark och PA skjuter tre fåglar varav en ligger nära staketet längs med linjen. Här tappas fyra hundar.  Och i nästa läge tappas ytterligare fyra. Det går snabbt i den här sporten ….

Plötsligt var det bara nr 6 och nummer 10 kvar ( Gant nr 10). De går vidare och när nästa fågel sköts misslyckas nummer 6, men Gant klipper den direkt, en riktigt fin apport utom Jannes synhåll. Men Gant hade linjen och hade markerat den, så han fann den enkelt.

Så var det bara Gant kvar. Nästa fågel blir fallet.. Janne skickar Gant rätt in i en bisvärm av rapphöns. Där blir han svår att styra och trög på pipan och enligt Janne drar han på sig ett ”jätteminus” , han finner fågeln efter mycket jobb. Den sista fågeln plockar han med hjälp av ett par signaler och provet var slut. Ensam kvar men med ”bara” ett CoM som resultat för dagen. Men Gant är en alldeles fantastiskt fin hund som nu måste få lite fler starter. Han förtjänar att vara i open!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.