Sortera nyheterna
Arkiv

Begravning av en liten kvinna av stor betydelse och träning.

Drottningen begravs i dag och hela Storbritannien står bokstavligen stilla. TV sänder hela begravningen som föregåtts av en vecka då kungafamiljen rest runt i hela riket för att be om folkets acceptans som kung Charles den III. Man kan inte förstå hur otroligt stort det är och hur djupt rotat monarkin är i den brittiska folksjälen. Jag har svårt att se att vi svenskar skulle vallfärda, stå i dygnslånga köer utomlands för att passera kistan. Eller säga att vi tjänat kungen och nu kommer att tjäna drottning Victoria. Kanske har jag fel, den som lever få se

I går tränade vi uppe hos John , petimäter träning. Gå rakt, vik inte undan, gör helt enkelt det du blir tillsagd och gör det direkt. ”Do as you are told” träning helt enkelt. Allt filmades och lades oredigerat ut på Instakontot meadowlark_the_movie. Till en dels fasa, men förhoppningsvis till fler personers glädje. Träning är en ständigt pågående process och byggstenarna tas en och en. Jag kör ju minimalt med memories och nästan uteslutande på helt blinda apporter. Jag vill helt enkelt veta att hundarna gör det jag säger och inte kör sitt eget race eller lyckas av en slump.

Ta hålla ett område. Jag vill alltid lägga fel i vind. Jag vill inte att hunden får vittring samtidigt (eller innan) som jag ger kommandot att leta. Hur ska jag då veta vad den gör? Reagerar på sin näsa eller mitt kommando? Eller tecken. Går hunden till höger eller vänster för att den vet att det ligger utlagda föremål där eller går den höger för att den vet vad det betyder och är tränad att utlösa rätt reaktion?

Att träna en hund upp till en hög standard tar tid. Och det är kul. Vi diskuterade det outtömliga ämnet med John i går när vi var över med äpplen från trädgården. Och hemma tillsammans. Man kan ju undra vad vi har för liv egentligen. Fast jag funderar aldrig över vad för slags liv andra har. Jag antar att jag utgår från att de lever som de valt och vill, och gör som jag, skiter i andra.

I dag tog vi diagonala linjer uppe på Pendle eftersom den raka linjen är den snabbaste vägen till en nedslagsplats och ett eventuellt skadeskjutet vilt. Nu skall vi snart upp till John igen och få Gant att stanna i ett område och Reggie att repetera gårdagens uppgifter men med en liten knorr.

 I morgon Checkley Woods, onsdag vanlig dags träning, torsdag Hy-Fly, fredag och lördag Checkley. Söndag ledigt. Jag fortsätter att filma och berätta!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

20 294Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.