Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Golden Vale Gundog Club open stake

I dag har jag dömt ett openstake för 12 hundar. Den andra panel A domaren var Jimmy Black, en väldigt trevlig irländare. Två panel C domare var också med oss under dagen.
Dagen startade som planerat med beckasiner, och det finns gott om beckasin på Irland. En del trials är på enbart “snipe”, så hundarna är vana vid svårigheterna med just det viltet.
Jag blev snabbt tvungen att vänja mig vid det irländska systemet som skiljer sig en del mot vad jag är van vid, men det funkade bra under dagen.
Jag var faktiskt inte ens nervös, och det kan säkert tillskrivas den trevliga stämningen och de trevliga deltagarna. Det var inte mindre än fem panel A domare som startade.
Jag fick inbjudan att komma tillbaka nästa år ,och det gör jag gärna!
Vi tappade en hel del hundar under förmiddagen av olika orsaker, men hundarna slog ut sig själva så det fanns aldrig några tveksamma situationer eller konstigheter.
Det gamla vanliga problemet att hålla hunden i ett område visade sig även här, och är det en snipe hunden letar efter bjuds inga vindpuster från ovan som gör att hunden kan slå rätt från långt håll.
Det var frost på rutan i morse, så det var kallt i backen vilket naturligtvis inte gör vittringsförhållandena lättare för hundarna.
Efter lunch med varm soppa (behövdes eftersom ett iskallt regn gjorde oss sällskap vid tio-tiden på förmiddagen) tog vi de kvarvarande hundarna med oss till en drive med änder och fasaner.
Dagen slutade med en 1st men inga övriga placeringar. Har programmet nere på bildäck så jag har inget namn på vinnande hund, men det var en halvsyster till våran Fionn, e IE FTCH Carraigairt Adam of Glenlouch. Härlig tik med stor balans och en fantastisk låg näsa och stor noggrannhet. En riktig viltfinnare.
Sverigebekante Paul Toal startade men kom aldrig över till min sida. Vi hann prata litegrann på lunchen i alla fall.
Katarina har tagit bilder under dagen och vi ska försöka ladda ner dem under morgondagen så att jag kan lägga dem på bloggen.
Vår Malin skall starta på Novice med sin Branwen på tisdag, det skall bli spännande och se hur det går för dem.
Första domaruppdraget under resan är alltså avslutat – det var en upplevelse att få döma hundarna här på Irland!

En kommentar till Golden Vale Gundog Club open stake

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 288Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.