Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

I dag blåser det hårt!

Vi har sovit riktigt gott i natt – och vaknat av en frisk vind utanför. Färjetrafiken mellan Rosslare och Fishguard är skakig det närmaste dygnet, men vi åker inte förrän klockan 21.00 lördag kväll och landar i Fishguard, Wales 00.30 söndag morgon.
Och så levererade John nyheten att jag dömer ett 12 hundars Open-stake lördag i stället för ett Novice trial. Vi är två panel A domare och två panel C (UKs motsvarighet till Non panel).
Den Irländska Kennelkubben står ju under FCI och har därför samma värdering av mig som domare som övriga FCI. I Storbritannien dömer jag ju som non panel i hop med två panel A domare, den 16e november i Wales är det Alan Reese och Roger Phillips.The Kennel Club ( UK) är ju inte medlemmar i FCI och därför har våra auktorisationer inget värde i deras system.
Provet på lördag inleds som en walk up på snipe, dvs beckasin. Beckasin finns överallt på Irland, och en del prov är på nästan uteslutande beckasin. Beckasin är inte alldeles lätt för hundarna, de avger mycket lite vittring och är ju inte heller mycket till fågel i storlek. Är hundarna inte vana vid beckasin kan det bli mycket besvärligt att få hem apporten.
Efter lunch på lördag blir det and och fasandrev.
Tre hundar kan bli champions på lördag har jag hört – deras system skiljer sig väsentligt från det brittiska. Här kan man samla green stars, och genom tillräckligt många poäng kan man alltså bli IE FTCH. I UK måste man vinna proven för att kunna tillägna sig titeln. Här kan man alltså få poäng för tredjevinnare, andravinnare men såklart smäller segern högst.

Vi har tränat våra hundar i blåsten på eftermiddagen – riktigt härligt att vara ute i “busigt” väder bara man är rätt klädd.Jag har pratat med Janne också, han har start i morgon igen med Red – vi håller tummarna hårt från Irland!

Katarina skall få gå med i bakgrunden med sina unghundar på lördag för att se och lära och för att hundarna skall få vistas i miljön. Ett par beckasinapporter är hon också lovad.
Jag läser på de Irländska reglerna så länge.
Skiljer det nåt?Ja lite gör det det.

  • hundarna linjeras med lägsta nummer från vänster, tvärtom från hur vi och britterna gör
  • Hundarna får bara en apport för varje domare
  • First dog down tillämpas inte. Om ingen (hundar eller domare) hittar fågeln stryks apporten

Nu dricker vi the och läser terriertidningar. John Hartigan är kändis i terriervärlden för sina framgångsrika foxterriers under prefixet Rockenhart. Han dömer terriers men också retrievers på hundutställningar och var bara tidigare i höstas på Sofiero och dömde terriers.En superfin Rockenhart champion bor i Sverige tydligen, jag tror han heter Voyager!

Annars? Shoppat lite, käkat god mat och promenerat. Alltså ytterligare en underbar dag i Paradiset!

2 kommentarer till I dag blåser det hårt!

  • Låter som ni har en underbar resa, jag är inte ett dugg avundsjuk!!!! Som sagt i Sverige är det SNÖ och halt så någon hundträning har det inte blivit. Jag ser fram emot ytterligare rapporter och lycka till med dömandet.

    Kram från Inger o lilla Meg förstås

  • Hej på er! Fr vårt “himmelrike” på jorden skickar vi kramar o nospussar till ert 🙂 Önskar er en fortsatt underbar vistelse på ön 🙂 Karin o Stella

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 288Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.