Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Hundarna här hemma

Jag ska uppdatera lite vad som hänt på hemmafronten, tiden bara rusar fram och min datortid är ytterst begränsad. Känner Ni igen det?
Faye, Guns & Game Extra, är utlånad som jakthund till Mattias Lindblad i Jönköping. Vi äger henne fullt, så ingen förändring där. Mattias behövde en jakthund till och Faye behövde få komma ut och jaga efter två ganska täta kullar så det blev win-win.
Likadant gjorde vi med Copperbirch Corona, Cora till vardags.
Gode vännen Urban förlorade en hund lagom till jakterna och då han är synnerligen flitig gäst som apportör på jakterna var det på tok för lite. Båda tikarna rapporteras funka kanonbra, alltså bra utlåningar. Cora ser vi minst en gång i veckan då vi apporterar på samma ställe.
I tikkenneln finns alltså nu bara Trixie och Meg, vår unga svarta mycket lovande dotterdotter till Will, Batmoors Artistic Pink. Hon är efter Lee Hartis GBFTCH Lowforge Aragon of Leacaz och det ser väldigt bra ut. Nu återstår ångestmomentet röntgen, och det känns alltid väldigt nervöst.
Nytillskottet Meadowlark Pergite (GBFTCH Kayteens Cruise – Meadowlark Kilkenny), till vardags kallad Poppy bor fortfarande inne, ligger i sängen och lär sig bra valpgrejer. Hon känns väldigt härlig och jag hoppas mycket på henne. Hon byter just tänder för fullt, född 20.5 och inte ens fyra månader i skrivandes stund.

Will mår finfint, nu dryga elva år gammal. Vart tog åren vägen? Skye och Ralph är ju tyvärr borta och jagar på himmelska ängar, och den fina Billy på Sörmländska. Billy såldes ju till Peter och Jill på Lilla Träskaten i mars efter att på nytt bedömts C på HD röntgen. Ett elegant C, ett gränsfall men ändå ett C.
Meadowlark Monkfish, aka Robban är ju hunden som såldes till Danmark, kom åter efter ett par veckor och för det kan man bara prisa vår Herre.Han är rätt och slätt en oslipad diamant och har hittills 1 NKL, Godkänt Apporteringsprov i RJK och skall nu starta i åpen B, 18 månader gammal. Han gick som tåget under vår UK-resa i somras. Jag tränar och för honom och Janne har tagit sig an Meg. Vi hoppas som sagt mycket på dem.
Kanske har Ni sett någon av filmerna på Youtube som jag lagt ut på dem.

Red blir åtta nästa gång, man fattar verkligen inte var tiden tar vägen. Han går som en klocka med Janne och de skall starta i RJK och Danmark även i år, förhoppningen är att avsluta med Mästerskapen i Danmark.Paddy, min fina Paddy är fem år, men jag tror dessvärre att karriären är över. Hans fruktansvärda kraschlandning med påföljande ryggskada har tyvärr visat sig kronisk och jag får nog helt enkelt släppa tanken på de två återstående certen. Bittert men just nu känns det i alla fall så.
Murph och Fionn mår prima och vi njuter våra fina avkommor efter dem. Enda spanieln kvar i huset är Morris, som också är välmående och stark. Så ser det ut här nu!

George har fällt ur fullständigt nu och vi väntar alltså på ett riktigt löp nu. Hon paras då med Red och jag vet att inte bara vi ser fram emot kombinationen. De hundar vi köpt av Roger Phillips på kennel Lakedown; Will, Red och Tar har lämnat fantastiska avtryck i uppfödningen och jag behåller alltid Will genom hans döttrar och barnbarn. Samma sak med Red och Tar, kvalitetshundar med så många fina naturliga beteenden. Vi kombinerar gärna de två linjerna och ser därför extra mycket fram emot den här kombinationen.

Geeorge dotter Brodie skall också paras och vi väntar med glädje på att få se vad vi får i andra generationen efter George.
Meadowlark Ballyrush vann ju Norska Retrievermästerskapet, och vi ser en fantastiskt fin jämnhet efter George.

Kurserna är i gång, det finns lite platser kvar att boka på unghundsdagarna och A-provsdagarana , maila mig på meadowlark@live.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 288Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.