Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Stelbent och obegripligt.

Regeländringar i lottningsförfarandet som gått mig förbi.

Jag anmälde Meadowlark Barrow till KKL. Eftersom jag var domare på två KKL och ett EKL B 2014 i arrangerande avdelning bad jag om att undantas från lottning.
Får blankt nej på det eftersom det numera gäller innevarande år. Jag tror inte mina öron för att vara helt uppriktig. Och blir ledsen och arg. Jag har inte haft anledning att starta någon hund förrän nu.
Och lade väldigt många timmar i avdelningen förra året, inte bara domaruppdrag utan funktionärsdagarna och utbildningar av olika slag samt jobbet som jaktansvarig.. Jag vet att det inte ger rätt till undantag från lottning men just då kändes det som ett väldigt underligt tack för hjälpen förra året.
Reglerna för detta kan ändras tidigast 2017, undantag medges inte, dispenser sökes till HS, sånt tar tid. Men hör nu, man kan undantas lottning med ännu inte utförda kommissarie/domar/provledartjänster. Man tar starten på krita liksom. Betalar i efterhand. Vad skälet till detta är har jag ingen aning om, men jag tycker att det är uppåt väggarna, något som inte är genomtänkt. Varför döma/tjänstgöra i de sista proven i avdelningarna när du kan aldrig få din garanterade start för den tjänstgöringen? Undrar hur den informationen kommunicerats i provledare/domar och kommissarieled? Ingen kan heller undantas från lottning på de första proven om man inte handlar på kredit.
Förmodligen är det bara jag som missat detta. Jag är naturligtvis skyldig att känna till det. Men att lottningsreglerna ändrats till något så helt ologiskt föll mig faktiskt aldrig in.

3 kommentarer till Stelbent och obegripligt.

  • Vart tog sunt förnuft vägen tro?

  • Jag håller med!
    Vem vill vara provledare på höstproven – inte jag i alla fall… Då hinner jag ju inte utnyttja min förtur. Det är precis lika dumt som lottningen på A-prov elitklass, där folk avstår att anmäla för då får man ytterligare en start och kommer inte med på kommande fasandrev t ex…
    Och sen att skriva in sånt i reglerna?! Provregler ska vara ramregler, och detaljer ska stå i RoA. Snacka om att måla in sig i ett hörn…

  • Och SBK prov klarar inte att bara räkna med innevarande prov så vid lottning tas alla starter med ett år (12 månader) bakåt trots att det står innevarande år i reglerna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 150Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.