Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Hundarna – skälet till allt

Det är otroligt rogivande att vandra i Wales med hundarna. De springer i vad som mest liknar Sagan om ringen-omgivningar, vi vandrar i morkullemark med gammal skog, över bäckar och klättrar över staket till nästa fält som övergår i nästa fält, till nästa stenmur som leder till nästa trollskog. Morkullor och beckasiner flyger upp under promenaden. På stranden i Llansteffan kan man gå milsvitt till världens ände känns det som. Hundarna springer på den stora ebb-stranden och man ser hur de njuter av friheten.

Man kan inte låta bli att tänka på hur mycket man får tillsammans med hundarna. Vi njuter verkligen av våra många resor och av att träffa alla vänner vi lärt känna genom åren. Man undrar också hur hundarna kan generera så mycket avund, ryktespridning, misstänksamhet, bråk, vassa armbågar och intriger. Lyckligt ovetande om detta hoppar valparna på mig och geggar ner min nya jacka med leriga tassar. Svaret är ju enkelt – människor är ju inblandade i hunderiet.

Men ännu fler är som tur är de positiva sidorna av mitt jobb och min hobby! Alla härliga kursare som jag möter varje dag i jobbet – alla goda vänner som hundarna fört i min väg.

I mellandagarna reser vi tillbaka till UK, bara en vecka för att hämta några hundar och jaga några dagar över nyåret. För att njuta av hundarnas arbete och sällskapet av goda vänner. Jag kan inte föreställa mig ett bättre sätt att fira in det nya året – med Janne och goda vänner på en lantlig pub på den engelska landsbygden.

2014 skall bli ett bra år, valpkullarna vi planerar, träning och tävling med de egna hundarna. CLA Gamefair på Blenheim palace där jag hoppas få med ett svenskt lag till Eurochallenge i år igen.

 

2 kommentarer till Hundarna – skälet till allt

  • Verkar vara otroligt vackert i Wales . Och vilket härligt nyårsfirande ni har att se fram emot .
    Ja , visst berikar hunderiet livet på så många olika sätt. Att börja med jaktträning är det bästa jag gjort . Och ändå är vi bara i startgroparna . Men så har vi ju en toppentränare som gör att vi längtar till att få lära oss ännu mer. 🙂

  • Fint och klokt skrivet Birgitta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 279Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.