Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

IGL och en FTW!

23.11.13

Färjan Esbjerg-Harwich

På en mer än bekant färja – i loungen. Nyss ombordsstigna och i väntan på att sitta ner och äta. Det känns nästan otroligt att tänka sig annan resväg nu när vi vant oss vid lyxen att bara köra till Danmark och sedan stiga av i England. Så många gånger vi kört hela vägen till Calais, och sträckkört genom Europa för att hinna i tid, för att komma till UK fortast möjligt. Sen har det tagit ett par dagar att återhämta sig efter den körningen.

Nu relaxar vi på färjan och kör av utvilade och med väldigt många färre timmar i trafiken.

Paddy och Red är med på resan nu, resvana grabbar som tillbringar färjetiden bak i bilen på en stor bädd.

I morgon sträck-kör vi till Lauder och Carfraemill hotell. Där möter vi vännerna – Mirjam och Karin, Tomas och Iben och många brittiska och irländska vänner. Det ska bli några fina dagar!

Och efter att jag skrivit ovanstående glömde jag laptopen på färjan och fick den tillbaka alldeles nyss – på vägen hem.

Och det blev det, fina dagar alltså – först tre i Skottland med goda vänner. Vi bodde på Carfraemill hotell och där var vi ett blandat gäng som umgicks dagarna tre, bland annat Leigh Jackson som vann , Richard King som var fyra och Dave Latham som vunnit två gånger med sin Dell men som i år fick ”nöja” sig med Diploma of Merit. Vi var många runt bordet på kvällarna!

IGL i Skottland – kanske hade jag för höga förväntningar men jag hade hoppats på lite mer varierad terräng än de ändlösa sockerbetor, senap och kål som England generelllt bjuder på när IGL går där.

Erkänner därför lite besvikelse över att endast eftermiddagen dag två bjöd på de apporter jag hoppats på i varierad topografi, höga ormbunkar och riktigt ruffig cover.

Direkt efter prisutdelning körde vi till Wales där jag skulle dömt ett Novice prov på torsdagen men där vi i stället startade våra hundar på grund av få anmälningar. Paddy gick verkligen inte som han skulle och tillsammans med en till blev vi eyewipade av domarna. Ibland är det svårt att veta – vad hände? Det var ingen svår apport – tvärtom. Den borde han tagit – men icke!

Janne och Red däremot – Jannes första prov i UK slår han till direkt och vinner – FTW Lakedown Diawl Bach. De gjorde det så bra! Sex fåglar inalles – i en härlig terräng! De två sista apporterna var riktigt fina – långa och knixiga i backig terräng ed björnbär och ormbunkar. Red har ju rutin nu vid fem, Janne och han känner varandra gott och väl utan och innan. Härligt att få se Janne vinna i tuff konkurrens på bortaplan. OCH hålla tal på engelska! Brorsan FTAW LakedownTarw Du vann aldrig, men fullföljde alla tre Novice trialen han gjorde i The Kennel Club, ett CoM och en tredjeplacering fick han. Ytterligare tre syskon är minst Novicevinnare – en fin kull är det verkligen!

Övriga dagar innan hemfärd har vi rastat hundar, vandrat på stranden i Llansteffan och bara nutit OCH tagit hand om de liftare vi har med hem, fyra stycken irländare som skall beträda svensk jord och förhoppningsvis göra sina nya ägare glada!

Om fyra veckor åker vi igen! Bilder och mer text kommer när jag kommer hem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 969Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.