Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Nya kenneln

Nu är det så gott som färdigt i nya kenneln. Det enda som fattas är de rostfria gallergrindarna som skall komma under nästa vecka. Det är så fint – precis som jag drömt om att det skulle bli. Man kan inte längre tro att det är vårt gamla stall som nu byggts om till Kennel De Luxe. Vascatorn gör att jag kan tvätta alla fällar så ofta jag vill, ytorna är lättstädade och boxarna rymliga. De nya luckorna Petsmart verkar kanonbra och jag hoppas att de håller.
Radion står på hela dagarna och ökar trivseln ännu mer när man går och pular. Mix Megapol är favvokanalen! Murgrönor hänger ner längs med de gamla stolparna som markerade boxhörn i det gamla stallet tidigare.

Inredningen blev från IKEA, släta skåp med vita luckor och en fantastiskt bra köksö med massiv ekskiva och hyllor i rostfritt. Hunddusch i centrum av kenneln där jag lätt kan rengöra leriga hundar.
Där sköter jag den dagliga ryktningen och allmänna kollen på varje hund, enkelt och bra.

Förresten hur ofta borstar ni era hundar? Jag gör det dagligen, både för rengöring, cirkulation och allmänt välbefinnande. Jag hittar småskavanker och sår, kollar öron och ögon samtidigt.
Jag är övertygad om att det är därför hundarna luktar fräscht och rent av hund i stället för det som lite slarvigt kallas kennelhundslukt och som egentligen sannolikt står för smutsig hund.

Jag kardar dom med en ganska bred metallkarda men har också gummiskrapa och furminator när det är fällning och jag vill ta extra av underullen.
Hundarna njuter verkligen av behandlingen och jag tror att de tycker det är dagens höjdpunkt.

Jag är ju galen i ljus – så när jag är där nere har jag ljus med doft i tända. Kaffebryggare och prslin finns där – man kan käka lunch eller fika där!

Krokar och whiteboardskyltar utanför boxarna är uppsatta. Utanför kenneln i det som är nästa delprojekt  i Projekt Ladugården är toa och dusch färdigt.
Det är kakel och klinker i hela kenneln och på toan.

Nu måste jag fundera på utemiljön, vilka insynsskydd i gårdarna ska jag ha, naturliga sådana. Har funderat på humle som växer likt ogräs men jag tar gärna emot förslag på bra och ogiftiga växter som kan erbjuda insynsskydd och skugga.

I januari börjar en ny kennelhjälp hos oss, en kille som tidigare bla jobbat på hunddagis. Han får en trevlig arbetsplats!

Och jag och hundarna har en trevlig tillvaro – både uppe i Willdorf Astoria som nu mera är Damernas Värld, och i nya kenneln!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 172Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.