Sortera nyheterna
Arkiv

Riverrush Dee – välkommen till oss!

 

Vi tittar alltid efter intressanta hundar på våra resor hit. Som regel är det hanhundar vi tittar efter men vi har talat om att hitta kompletterande tik till vårt avelsarbete. Nu är bra tikar nästan aldrig till salu, man måste ha synnerligen goda kontakter och galen tur då de bra tikarna har sitt värde som avelstikar om ägaren inte tänker tävla.

I slutet av augusti åt vi lunch med Wendy Glue på Tempest Arms i Elslack, en by tio minuter från oss. Jag frågade henne över kronärtskockssoppan om hon kände till några vuxna hanar till salu, för en väns räkning. Det gjorde hon nu inte men sa, ”jag har däremot två riktigt bra tikar jag måste göra mig av med, vi har för mycket hundar och får nu fler nu när min sambo tagit på sig att vara ”jockey” åt en amerikan och starta hans hundar.”

Och så började det. Dee är 2 1/2 år gammal, tränad för start i Novice i år men lovar Open, röntgad fram och bak och svart. Liten och spänstig, snabb som vinden och väldigt sharp på pipan. Påminner om en tik vi aldrig glömmer, Blues mamma Meg.

Efter diverse förhandlingar för att ha råd att köpa henne,  och sändandet av röntgenplåtar till SKK för avläsning blev det klart i dag:

Nu är hon vår, Riverrush Dee. Dee´s mamma är en tik min vän Adam Holmes äger, en tik som vunnit open trial här i UK, uppfödd av ytterligare vänner till oss nämligen Paula och Steve Cullis. Hon heter  GBOFTW Tagabea Pippin of Riverrush. Pappa är Wendys egen hane Troy, GBFTCH Tanyrhalt Blue Bloods.

Vi välkomnar Dee, en härlig tik med stort mod, samarbetsvilja och dådkraft. Jag tror knappt att det är sant att vi faktiskt fick det i land!

Med lite tur kan vi få ett par starter med henne i Novice under hösten. Och uppfödarhjärnan är redan i gång …

HD A-A ED 0-0 SKK  (BVA 4/3 ED 0-0)

öga ua 23/2 2023

prcd PRA Clear CNM Clear SD2 Carrier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.