Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Unghundar och valpar

Fem valpar fick Zelda, och hon är ett praktexemplar till mor. Trygg, lugn, noggrann. En riktig avelstik. Valparna är placerade.
De ligger med mamma Zelda i sin stora barnpool och trynar. Kelly och George är ju parade med INTFTCH Ragweed’s Travel och skall valpa första och sista veckan i maj om allt går bra. Och i dag paras bordertiken Elsa, Meadowlark Mayday.

På Facebook finns en hel del diskussioner och intressant läsning. Jag dömde ju German Cup i början av mars och skrev på min statusuppdatering att det tyvärr endast var fem flattar med på tyskarnas stora WT-mästerskap för elithundar. Det var 39 lag med tre hundar i varje lag.
Ur den statusuppdaterigen kom en lång bra diskussion om min gamla ras flat.
Bra stämning men rannsakande inlägg.
Jag tror att man väldigt snabbt skulle kunna vända den nedgående trenden genom att inte kohandla med viltspontaniteten. I viltspontanitet finns så mycket mer. Om man är helt spontan på vilt gillar man att leta efter fler. Man koncentrerar sig på vad som händer eftersom man värderar viltet högt.
På bara ett par generationer av avel på helt viltspontana föräldrar skulle man se skillnad, det är jag helt säker på.

Jag hoppas att alla ambitiösa flatuppfödare lyckas med sin ambition att förbättra den jaktliga kvaliteten i rasen. Och att man inte ser diskussioner om det som påhopp och förföljelse.

På min ras ser man ibland också bristande viltspontanitet även om det inte är så vanligt. Ta reda på hur föräldradjuren beter sig och fungerar. Kallvilt är en bra värdemätare på hur det står till med apporteringslusten. Så fort jag hör “tar inte skräpvilt”, helt spontan på nyskjutet men vägrar kallvilt, att britterna inte använder kallvilt mm mm , så vet jag att det finns problem. Hundar med ordentligt viltsug apporterar alla sorters viltslag, även kallvilt och britter och irländare använder visst kallvilt. Riktigt mycket dessutom även om man inte använder svartfågel och måsfåglar.

Vi börjar med ett nytt foder – Sneyd’s Wonderdog! Det är samma foder som Stefanie och David Latham använder, och som sponsrat John jr Halsted i många år. Första sändningen kommer när som helst, välkomna med förfrågningar om prover och broschyrer!

Våra unghundar tränas för fullt nu, vi har flera riktiga pärlor som kommer fram nu, väldigt inspirerande. En tik ur Tom och Em’s kull har kommit tillbaka då det inte har stämt för ägaren med henne i flocken. Välkommen hem Yellow, hittills fungerar det prickfritt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14 177Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.