Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Clwyd Retriever Club 21.10

All age stake är en klass där alla kan starta, även FTCH. Så det är nivån svårare än Novice.
Ett sånt kom Poppy med på och på ett bekvämt avstånd “hemifrån” Clayton-Le-Moors, bara 50 minuter.
Poppy är väldigt, väldigt bra och jag har tänkt, fan måtte hon få till det, dels få starter och dels ha fåglarna på sin sida. Det är så mycket som skall stämma, och konkurrensen här är knivskarp.
Världens bästa handlers och därmed hundar finns här. Ett ordinärt Novice trial är som ett svenskt A-prov elitklass eller markprov vinnarklass.

Domarna på provet var det tyngre artilleriet, Alan Schofield, Andy Latham, Vicky Stanley och Glynis Caldwell.
Klart man tänker att det vore ännu roligare att få vinna under dem. De tävlar på allra högsta nivå, de kan sitt jobb utan och innan, de vet vad en bra hund är och kort och gott borde alla ha ynnesten att få starta under en sån här domargrupp.
Provet var drivet på fasaner, rödben och lite änder.
Terrängen var björnbär och nässlor i skogen, vi stor placerade ute på plöjd mark. Hundarna fördes från öppna marken in i skogen och fick områden att hålla.

Det började med en double drive, det vill säga de körde två driver på samma mark direkt efter varandra, först drevs fågel från vänster över oss och Skyttarna la dem i skogen där,sen vred drevet om och tog skogsremsan framför oss så att fåglar drevs över oss.
Poppy satt coolt första driven, sen reste hon sig och stod brevid mig, vred sig runt, tittade bakåt på skammade fåglar, satt sig igen, reste sig och tittade runt mitt ben. Stängd mun, knäpp tyst och inte en darrning. Snarare en stålfjäder.
Jag hatar driver, de tär på en att stå och stå och stå,och det känns som en evighet innan man får koppla och de första hundarna skickas.
Här skickas inga hundar under drevet, picking up hundar tar det som måste plockas direkt.
Jag är glad för det, jag tycker inte om att skicka ut min hund på fågel och så skjuts det över huvudet på hunden som byter riktning och tar fågeln som dunsar ner tio femton meter från dem, med domarens goda minne. Men tar hunden den på tjugo åker den ut. Hundar funkar inte så, de lär sig blixtsnabbt den bästa av självbelöningar,att dra på den sist skjutna.

Nåväl, Poppy gick som en liten klocka hela dagen. Hon är en underbar tik, stark och hård när det behövs ( i går blåste stormen Brian och hon viker inte två meter i vinden på en hundrameterslinje trots sidvind, en del hundar föll fyrtio femtio meter vilket gör det till ett rent elände att få upp dem mot vinden), hon är självständig och naturlig, hon är dead honest när jag behöver henne. Sju fåglar var fick dom, de tre som fullföljde provet. Poppy krävde ytterst lite signaler, hon håller sig där hon blir tillsagd att jaga, hon springer rakt tills hon stoppas. Hon är faktiskt för jäkla bra!

Jag är omåttlig glad över henne och hela kullen efter FTCH Kayteens Cruise och Meadowlark Kilkenny.

Att vinna här är underbart. Att vinna under de här domarna är obeskrivligt.
Jag är otroligt glad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 251Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.